Megvesznek a magyarok ezekért a húsokért: veszik őket, mint a cukrot

Pénzcentrum   
  Megosztom
Megvesznek a magyarok ezekért a húsokért: veszik őket, mint a cukrot

Magyarországon még mindig borsos áron kaphatóak az egzotikus kategóriába sorolható húsfélék, így például a kenguru, a zebra, a teve, vagy láma.

Bár tipikus sertésevő nemzet vagyunk, csirke is gyakran kerül a tányérunkra, a grillrácsra egyre több és egyre jobb minőségű marhát teszünk. A hal, a pulyka, a nyúl, a kacsa vagy a bárány és a vadhús kevésbé elterjedt, pedig kifejezetten egészségesek.

A Pénzcentrum megnézte, hogy milyen egzotikus húsokat lehet kapni itthon. Friss zebrasteaket vagy krokodilbélszínt biztosan nem kapunk a jól megszokott áruházláncok húspultjában, érdemes inkább webáruházakat felkeresni, ahol mélyfagyasztott formában juthatunk hozzájuk nagyjából ezeken az árakon.

  • Krokodilfarok: kb. 27 ezer Ft/kg
  • Bölény burger: kb.13 ezer Ft/kg
  • Kenguru felsál: kb 6 ezer Ft/kg
  • Emu hús 2500 - 6000 Ft/kg között, de
  • Emuzsír: kb. 2200 forint fél kiló
  • Muflon: kb. 6500 Ft/kg
  • Fagyasztott fűszervajas csiga 52 ezer Ft/kg – (alutálcás kiszerelésben)
  • Békacomb 6 ezer forint/csomyg – 800 g

A krokodilnak a csirkemellhez hasonló megjelenésű és szerkezetű fehér húsa van, a struccnak, emunak viszont vörös a húsa, szintén keményebb, izmosabb állagról beszélünk. Ha tenyésztett állatról van szó, a különleges húsokat beszerezhetjük egyenesen a farmról is – Magyarországon már elérhető ebben a formában például a strucc vagy az emuhús is. De vajon biztosnágos a fogyasztásuk?

Kenguru mondjuk pont van

Csak azt tudjuk mi, Metro forgalmazni, amely termékeknek megvan az összes lehetséges, a vonatkozó magyar és EU-s jogszabályoknak megfelelő engedélye. Sőt, a mi minőségbiztosítási kritériumaink szigorúbbak, mint a jogszabályok. Mielőtt a beszállítóinkat megkeressük, komoly auditon kell átmenniük. Konkrétan a kenguruhús a nemzetközi anyacéggel közös beszerzésen keresztül kerül be

- tájékoztatta a Pénzcentrumot a Metro marketingvezetője. Az egzotikus húsok népszerűségével kapcsolatban Taferner Ákos elmondta azt is, ezek nem azok a termékek, amelyekből rengeteget el tudnak adni, inkább kuriózum volta miatt tartják.

De nem kell feltétlenül nekünk beszereznünk, akár étteremben is megkóstolhatjuk őket, egy fővárosi étteremben a zebra hátszín steak 8990 forint, a muflon steak 7990 forint, a bölény steak 6990 forint, az ausztrál kenguru steak 6 990 forint, a krokodil steak14 990 forint – és ebben a köret még nincs benne. Ezek nagyjából 18-20 dkg-s adagok, és nem kerülnek lényegesen többe, mint a marhaszeletek.

Ha kiváncsi vagy a teljes cikkre, akkor KATT az alábbi linkre.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

húsfogyasztás

vásárlás

luxus