Telektulajdonosok, figyelem! Tavasszal dönthetnek a kútadóról

Világgazdaság   
  Megosztom
Telektulajdonosok, figyelem! Tavasszal dönthetnek a kútadóról

Tavasszal új szabályozást alakítanak ki a kutak bejelentésére – írja a Világgazdaság.

A lap idézi Font Sándort, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnökét, aki szerint azt szeretnék elérni, hogy a tulajdonosoknak minél egyszerűbb és ingyenes legyen az eljárás. Kútadóról nincsen szó, de eltérő szabályozás vonatkozhat a gazdasági és a házi vízhasználatra. A lap szerint az is valószínű, hogy az ásott kutakat nem kell majd bejelenteni.

A HelloVidék épp a hétvégén írt arról, hogy fellélegezhetnek az engedély nélkül létesített fúrt kutak tulajdonosai, lapinformációk szerint ugyanis az Országgyűlés december elején megszavazza a kormány törvénymódosítási javaslatát, így az idén december végéig szóló engedélyeztetési határidő 2020. december 31-éig meghosszabbodik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kút

vízgazdálkodás