Folytatódik a vérszívók irtása: ezeket a területeket permetezik most

HelloVidék   
  Megosztom
Folytatódik a vérszívók irtása: ezeket a területeket permetezik most

Ezen a héten is csökkentik a szúnyoglárvák számát. A szakemberek eddig összesen 3600 hektárnyi vízfelületre juttatták ki azt a biológiai készítményt, amely a szúnyoglárvákat elpusztítja. A Balaton, a Duna déli szakasza, a Körösök, a Tisza-tó, a Fertő-tó, a Csepel-sziget és Sopron környéke után ezen a héten a Szigetközben, Komárom környékén, illetve a Körösöknél lépnek fel a lárvák ellen, összesen több mint 1200 hektáron.

Az esős időjárás miatt megemelkedett a szúnyoglárvák fejlődésének kedvező élőhelyek száma. Kedvez a szúnyogok kifejlődésének az is, hogy május 2-án megkezdődött a Szigetközben a hullámtéri vízpótlórendszer részleges elárasztása, amely a héten ér véget.

A rovarszakértők mérései azt mutatják, hogy az elárasztott területen rengeteg szúnyoglárva indult fejlődésnek. A Szigetköz nagy része természetvédelmi oltalom alatt áll, ahol tilos irtószereket használni, ezért csak a települések környékén alkalmazzák a lárvákat pusztító biológiai készítményt.

A rovarszakértők folyamatos vizsgálatokat végeznek a környéken, és ha szükséges, a katasztrófavédelem megkezdi a kifejlett szúnyogok elleni irtószeres permetezést. A kémiai módszer, vagyis az irtószerek permetezése kizárólag a települések belterületein alkalmazható. Ideális tenyészőhelyet jelentenek a szúnyogok számára az esővízzel teli kerti edények, vödrök, lavórok, tartályok. Ha ezeket kiürítjük vagy lefedjük, máris csökkenthető a szúnyogok száma a környezetünkben.

A ház körüli teendőkről a Nemzeti Népegészségügyi Központ készített egy plakátot, amely lentebb látható és egy tájékoztatót is, ami az alábi linken elérhető.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szúnyog

permetezés

irtás

szigetköz

komárom

körös

lárvák

megelőzés