Durván elszaporodtak a szúnyogok: ez a hatóság válasza

HelloVidék   
  Megosztom
Durván elszaporodtak a szúnyogok: ez a hatóság válasza

Az esős időjárás miatt több településen is el kellett halasztani a korábban tervezett szúnyoggyérítést. Várhatóan a héten pótolják a munkálatokat Szolnok környékén, a Csepel-szigeten és Budapesten a XXI., a XXII. és a XXIII. kerületben. A Balatonnál, a Velencei- és a Tisza-tónál a partközeli településéken a korábbi biológiai lárvagyérítés után elkezdik a kifejlett szúnyogok elleni védekezést. Permetezéssel lépnek fel a szúnyogok ellen a Duna mentén, Komárom, Mohács környékén és Mosonmagyaróvárnál, valamint dolgoznak a szakemberek Békés megye nagy részén is.

A sok eső, a megáradt folyók és a meleg időjárás miatt egyre több helyen és gyorsabban fejlődnek a szúnyogok, így az ország számos településén számítani lehet a szúnyogok tömeges megjelenésére. A rengeteg eső hatására ezerszám alakultak ki a szúnyoglárváknak ideális tenyészőhelyek. A pocsolyák, árokpartok, ház körüli vízgyűjtők töredékét lehet csak szervezett módon biológiai lárvairtószerrel kezelni. Sokat lehet tenni a szúnyogok elszaporodása ellen azzal, hogy a lakókörnyezetünkben lévő, vízzel teli vödröket, kaspókat kiürítjük.

A szúnyogirtás során felhasznált készítményt nagyon kis mennyiségben juttatják ki, mindössze 0,5-0,8 litert használnak hektáronként, ami kevesebb mint 1 gramm hatóanyagot jelent. Az irtószert légi és földi úton juttatják ki a szakemberek. A légi permetezés során az esti órákban, röviddel naplemente előtt terítik a szakemberek az irtószert, amely emberekre, háziállatokra és növényekre nem veszélyes, az a szabadban néhány óra alatt lebomlik. A földi permetezést naplemente után, a késő esti, éjszakai órákban végzik, így ez a méhekre nem jelent veszélyt. A munkálatokat végző szakemberek a méhészeket minden esetben tájékoztatják a permetezések idejéről és helyszínéről. A permetezéseket kizárólag a települések belterületein végzik.

A héten összesen 86 ezer hektáron, 216 településen és három budapesti kerület belterületén permetezik a kifejlett szúnyogokat. Az, hogy melyik településen mikor permeteznek, elérhető a katasztrófavédelem weboldalán a heti programok menüpontnál.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szúnyog

vérszívó

szúnyoggyérítés

szúnyogirtás