Így pusztított a hétvégi vihar: több település is víz alá került + videó

MTI   
  Megosztom
Így pusztított a hétvégi vihar: több település is víz alá került + videó

Az intenzív esőzés következtében több megyében is településeket öntött el a víz - hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában.

A hírműsor beszámolója szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt olyan település, Borsodbóta, amelyet meg sem lehetett közelíteni. Heves és Baranya megyében a legnagyobb a kár. A Heves megyei Egerszóláton udvarokba, pincékbe, házakba is betört a víz, több családnak el kellett hagynia otthonát. A Baranya megyei Kátolyon több tízmillió forint a kár, vannak házak, amelyek lakhatatlanná váltak.

Fejős Ádám meteorológus a Híradóban azt mondta: Tatán 24 óra alatt 73 milliméter eső esett, a havi átlag fele. Kiemelte azt is, hogy többfelé is mértek jelentős mennyiségű csapadékot, például Solton és Erdőteleken 66 milliméter, míg Szentkirályszabadján 64 milliméter eső esett egy nap alatt.

A meteorológus hozzátette: lassan mérséklődik a csapadék intenzitása. A következő 3-4 napban szárazabb idő várható.

Az Index beszámolója szerint Baranya megyében, Kátolyon villámárvíz pusztított, néhány óra alatt elárasztva a települést. Az ország másik felében is gondot okoz a heves esőzés, a Heves megyei Egerszólát község utcáit is víz borítja.

Főként a sok esővíz miatt riasztották a tűzoltókat

Főként a sok esővíz miatt riasztották a tűzoltókat a szombat éjszakai vihar idején. Országszerte több mint kétszáz helyszínen kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk, harminc helyen jelenleg is dolgoznak. A hirtelen lezúduló eső pincéket, aluljárókat árasztott el, amelyekből ki kellett szivattyúzni a vizet, az úton összegyűlő víz miatt sok esetben autók akadtak el, helyenként pedig az erős szél csavart ki fákat, amelyek autópályákra, utakra és kerítésekre dőltek

- közölte Mukics Dániel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-vel. Hozzátette, a legtöbb bejelentés Fejér, Komárom-Esztergom és Bács-Kiskun megyéből érkezett. A szóvivő felhívta az autósok figyelmét arra, hogy az úton hömpölygő vízbe lehetőleg ne hajtsanak be, hanem válasszanak kerülőutat. Megemlítette azt is, hogy vihar idején érdemes túlfeszültség ellen védő elosztót használni, vagy kihúzni a konnektorból az elektromos készülékeket.

A boon.hu beszámolójában osztotta meg, milyen károkat okozott a vihar a környező településeken. Dédestapolcsányban hömpölygött a sáros víz az utakon.

Sajószentpéteren még nagyobb volt a víz pusztítása, az autók alját súrolta a hirtelen leesett esővíz. A csatornák és árkok megteltek, de a kertekben is állt a víz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

áradás

esőzés

vihar

károk