Megdőlt a csapadékrekord: volt, ahol 155 milliméter eső esett egy nap alatt

MTI   
  Megosztom
Megdőlt a csapadékrekord: volt, ahol 155 milliméter eső esett egy nap alatt

Rekordmennyiségű csapadék hullott vasárnap, több helyen villámárvizek is kialakultak - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán.

Vasárnap is számos helyen pattantak ki felhőszakadással kísért zivatarok az országban. Nagyobb számban az Északi-középhegység területén fordultak elő intenzívebb zivatarok, amelyek ott több faluban, s az ország más pontjain is villámárvizet okoztak.

Kitértek arra is, hogy mostanáig a június 23-ai országos napi csapadékrekord 115,4 milliméter volt, amelyet 1982-ben Hajdúböszörményben regisztráltak. Most ennél is több eső esett, így új csapadékrekord született a Heves megyei Terpesen, ahol 154,9 milliméter csapadék hullott.

Vas, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye kivételével jelenleg is az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatarveszély miatt. Felhőszakadás-veszély miatt már csak Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csapadék

eső

vihar

időjárás

életmód

felhőszakadás

zápor

zivatar