Győrben is pusztított a szupercellás zivatar: több mint 80 helyre riasztották a tűzoltókat

HelloVidék   
  Megosztom
Győrben is pusztított a szupercellás zivatar: több mint 80 helyre riasztották a tűzoltókat

Szupercellás zivatar csapott le Győrre, károk is keletkeztek, de nyugaton máshol is tomboltak viharok. A délután második felében és a kora esti órákban a Dunántúlon tomboltak a zivatarok. A nyugati tájakon látványos felhőzettel érkeztek a viharok, helyenként viharos szél, felhőszakadás és kisebb méretű jég is kísérte a zivatarokat, az egyik legerősebb vihar, mely szupercellává fejlődött, Győrt kapta telibe - írja az Időkép.

Ahogy a portál írja, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint rövid időn belül több mint nyolcvan helyre riasztották a tűzoltókat Győrben és környékén főként a vihar következtében kidőlt fák miatt.

A Bem téren autóra és kerítésre dőlt fa miatt kérték a tűzoltók segítségét, a József Attila utcában pedig megbontotta a szél az egyik épület tetejét, több utcában fákat tépázott meg, távközlési kábeleket szakított le a szél. A városban a hivatásos tűzoltóegységek mellett több önkéntes tűzoltóegyesület is segíti a károk felszámolását. A Mávinform közleménye szerint Győr és Öttevény között szünetel a vonatközlekedés, mert a viharban a sínekre és a felsővezetékekre fák és faágak zuhantak

- számolt be róla az Időkép.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás-változás

időjárási jelenség

győr

győr-moson-sopron megye