Győrben is pusztított a szupercellás zivatar: több mint 80 helyre riasztották a tűzoltókat

HelloVidék   
  Megosztom
Győrben is pusztított a szupercellás zivatar: több mint 80 helyre riasztották a tűzoltókat

Szupercellás zivatar csapott le Győrre, károk is keletkeztek, de nyugaton máshol is tomboltak viharok. A délután második felében és a kora esti órákban a Dunántúlon tomboltak a zivatarok. A nyugati tájakon látványos felhőzettel érkeztek a viharok, helyenként viharos szél, felhőszakadás és kisebb méretű jég is kísérte a zivatarokat, az egyik legerősebb vihar, mely szupercellává fejlődött, Győrt kapta telibe - írja az Időkép.

Ahogy a portál írja, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint rövid időn belül több mint nyolcvan helyre riasztották a tűzoltókat Győrben és környékén főként a vihar következtében kidőlt fák miatt.

A Bem téren autóra és kerítésre dőlt fa miatt kérték a tűzoltók segítségét, a József Attila utcában pedig megbontotta a szél az egyik épület tetejét, több utcában fákat tépázott meg, távközlési kábeleket szakított le a szél. A városban a hivatásos tűzoltóegységek mellett több önkéntes tűzoltóegyesület is segíti a károk felszámolását. A Mávinform közleménye szerint Győr és Öttevény között szünetel a vonatközlekedés, mert a viharban a sínekre és a felsővezetékekre fák és faágak zuhantak

- számolt be róla az Időkép.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás-változás

időjárási jelenség

győr

győr-moson-sopron megye