Ezt sem ússzuk meg: szupercellával, jégesővel támad az újabb vihar

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt sem ússzuk meg: szupercellával, jégesővel támad az újabb vihar

Ahogy az Időkép írja, a délután második felében erősebb zivatarok is elérhetik az Alpokalját és a Kisalföldet. Több megyére ki is adták a figyelmeztetést, ismét jön a jégeső, illetve a viharos széllökések.

Ahogy a portál írja, a Kárpát-medence időjárását jelenleg ugyan anticiklon alakítja, de egy tőlünk nyugatra fekvő, egyre közelebb húzódó ciklon előoldalán akár egy-egy szupercella is elérheti Ausztria felől a nyugati határt a délután második felében.

Északnyugaton a hőség mellett az intenzív villámtevékenységgel kísért, akár felhőszakadást okozó zivatarokra is figyelmeztetés van érvényben:

Ma a késő délutáni, esti órákban az északnyugati határvidékre (Sopron, Fertő környéke) kis eséllyel már besodródhat egy-egy zivatar, amelyet szélerősödés (> 45-50 km/h) kísérhet. Éjszaka gyenge hidegfront éri el hazánkat északnyugat felől, hatására reggelig az északi határvidéken néhol, szerdán napközben főleg az északi megyékben elszórtan lehet számítani zivatarok kialakulására, amelyeket elsősorban jégeső, illetve viharos (> 60 km/h) széllökések kísérhetnek. Az északkeleti tájakon heves (nagyobb méretű jéggel járó) zivatarok kialakulásához is kedvezőek a feltételek. Az esti órákban a zivatartevékenység fokozatos lecsengése valószínű

- figyelmeztet közleményében az Országos Meteorológiai Szolgálat

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vihar

szupercella

alpokalja

kisalföld

időjárás

anticiklon

kárpát-medence

villám

villámlás