Ezt sem ússzuk meg: szupercellával, jégesővel támad az újabb vihar

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt sem ússzuk meg: szupercellával, jégesővel támad az újabb vihar

Ahogy az Időkép írja, a délután második felében erősebb zivatarok is elérhetik az Alpokalját és a Kisalföldet. Több megyére ki is adták a figyelmeztetést, ismét jön a jégeső, illetve a viharos széllökések.

Ahogy a portál írja, a Kárpát-medence időjárását jelenleg ugyan anticiklon alakítja, de egy tőlünk nyugatra fekvő, egyre közelebb húzódó ciklon előoldalán akár egy-egy szupercella is elérheti Ausztria felől a nyugati határt a délután második felében.

Északnyugaton a hőség mellett az intenzív villámtevékenységgel kísért, akár felhőszakadást okozó zivatarokra is figyelmeztetés van érvényben:

Ma a késő délutáni, esti órákban az északnyugati határvidékre (Sopron, Fertő környéke) kis eséllyel már besodródhat egy-egy zivatar, amelyet szélerősödés (> 45-50 km/h) kísérhet. Éjszaka gyenge hidegfront éri el hazánkat északnyugat felől, hatására reggelig az északi határvidéken néhol, szerdán napközben főleg az északi megyékben elszórtan lehet számítani zivatarok kialakulására, amelyeket elsősorban jégeső, illetve viharos (> 60 km/h) széllökések kísérhetnek. Az északkeleti tájakon heves (nagyobb méretű jéggel járó) zivatarok kialakulásához is kedvezőek a feltételek. Az esti órákban a zivatartevékenység fokozatos lecsengése valószínű

- figyelmeztet közleményében az Országos Meteorológiai Szolgálat

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vihar

szupercella

alpokalja

kisalföld

időjárás

anticiklon

kárpát-medence

villám

villámlás