Sokkolta a látvány: anyamedvét és bocsát látták Egerben

HelloVidék   
  Megosztom
Sokkolta a látvány: anyamedvét és bocsát látták Egerben

A 76 éves medveészlelő karóval vert egy lemezasztalt, így nem történt komolyabb incidens, mindössze két kidőlt kerítésoszlop és pár szőlőkaró bánta a találkozást.

Újabb medveészlelés történt Egerben, ezúttal egy anyamedvét és bocsát látták Egerben a Donát utca környékén - számol be róla az Egerhírek.

A medvelátogatásról előszor Facebookon posztoltak. Mint az esettel kapcsolatban írják, a 76 éves észlelő karóval vert egy lemezasztalt, így nem történt komolyabb incidens, mindössze két kidőlt kerítésoszlop és pár szőlőkaró bánta a találkozást. A posztban külön felhívják a figyelmet arra is, hogy a kutyákat ne kössék ki a környéken.

Hazánkban nem szaporodik

A barna medve hazánkban, így a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén sem szaporodik, hozzánk Szlovákia felől kóborló példányok jönnek át a zöldhatáron és általában pár nap, esetleg hét itt tartózkodás után visszatérnek a Tátrába.

-írják, majd hozzáteszik, a park munkatársai tisztelettel kérik, hogyha medvét vagy medvére utaló nyomot, jelet észlelne a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, elsőként a +36 30 861-3808 számú igazgatósági ügyeleti számot hívja, ezzel is megelőzve az esetenkénti megalapozatlan pánikkeltést, félelemkeltést.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

medve észlelés

eger

nemzeti parkok