Őrült forróság közeleg: ma még lehetnek záporok, mutatjuk is, hol csap le a zuhé

HelloVidék   
  Megosztom
Őrült forróság közeleg: ma még lehetnek záporok, mutatjuk is, hol csap le a zuhé

A hét második felében erősödik a felmelegedés, dél felől semmi sem állja útját a forró levegő beáramlásának. Néhány zápor, zivatar és az időnként feltámadó szél enyhíthet az egyre melegebb időn.

Szerdán egy gyenge hidegfront miatt a napos időt átmenetileg gomolyfelhők zavarhatják meg, de ezekből csak néhány helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Többfelé megélénkül, zivatarok környezetében megerősödik az északi-északnyugati szél. Délután 29-35 fok várható.

Jelenleg az ország határainál: Szombathely és Szeged környékén, valamint a Nyírségben lehet számítani viharokra:

A folytatásban

Csütörtökön az Időkép előrejelzése szerint sok napsütés várható, elvétve egy-egy gyenge zápor fordulhat elő, helyenként felélénkül az északias szél. Még friss lesz a hajnal, nappal 27-32 fok közötti csúcsértékekre számíthatunk.

Péntek délután a nyugati tájakon lehet erősebb a gomolyfelhő-képződés és egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. Nyugaton már déliesre vált az áramlás, de gyenge, mérsékelt lesz a szél. 28-34 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétvégén az északi, északnyugati tájakon van esély kisebb záporokra, zivatarra, de felfrissülést csak rövid időre kaphatunk ezektől, mögöttünk inkább csak még melegebbé, fülledtebbé válik a levegő. Országszerte 30 fok fölött alakul a csúcshőmérséklet, szombaton 30-35 fokos maximumokkal számolhatunk, majd

és csupán a feltámadó déli, délnyugati szél enyhíthet ezen keveset. Folyamatosan figyeljünk a hőségben a folyadék utánpótlására! Ha napon töltünk hosszabb időt, használjunk magasabb faktorszámú fényvédő krémet! Az UV-sugárzás ismét nagyon erős, extrém erős szintet érhet el.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

idojárás

időjárás előrejelzés

hidegfront