Szélviharral, zivatarral érkezik a hidegfront: mutatjuk, meddig marad

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Szélviharral, zivatarral érkezik a hidegfront: mutatjuk, meddig marad

Az éjszaka érkező "hőségzáró" hidegfront hatására keddre mintegy 10-15 fokkal esnek vissza a maximumértékek, ugyanakkor zivatarveszély miatt az ország nagy részén figyelmeztetések vannak érvényben. A megerősödő, olykor viharossá fokozódó, északnyugatira forduló széllel egyre hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe.

Északnyugat felől egy hidegfront érkezik, emiatt megnövekszik a felhőzet, és kora estétől egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Éjszaka sokfelé valószínű zápor, zivatar, majd eső, helyenként heves zivatarok is lehetnek.

Az éjszaka érkező "hőségzáró" hidegfront hatására keddre mintegy 10-15 fokkal esnek vissza a maximumértékek - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint a megerősödő, olykor viharossá fokozódó, északnyugatira forduló széllel egyre hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Az éjszaka még nem hozza meg a felfrissülést mindenhova, azonban kedden napközben már jóval "visszafogottabbak lesznek a csúcsértékek", és úgy néz ki, hogy pár napig marad a mérsékelt időjárás.

Kedden erősen felhős idővel indul a nap, majd szakadozni, nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, és több órára kisüt a nap. A csapadék is hasonló ütemben kezd szűnni, a nap első felében a Dunántúlon elszórtan, keletebbre még többfelé várható eső, zápor, a Tiszántúlon zivatar. Délutánra keletre szorul vissza a csapadék, majd ott is megszűnik. A délies szél estétől nagy területen északnyugatira fordul és megerősödik, éjszaka, illetve kedden viharos széllökések is lehetnek. A zivatarokat is kísérhetik viharos erejű széllökések.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

lehűlés

hidegfront

zivatar

meteorológia

időjárás előrejelzés

országos meteorológiai szolgálat