Különleges érmét találtak Somogyban: a 3. században verték az aranypénzt

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Különleges érmét találtak Somogyban: a 3. században verték az aranypénzt

Nagyon ritka római kori aranypénzre bukkantak a Rippl-Rónai Múzeum munkatársai ez év elején Somogy megyében - tájékoztatta az intézmény csütörtökön, közleményben az MTI-t. A Volusianus császár által a 3. század közepén veretett, jó állapotú érme egy múzeumbarát önkéntesekkel felderített új régészeti lelőhelyen került elő.

- tették hozzá.

Volusianus 251 novembere és 253 augusztusa körül uralkodott, a császárt 22 éves korában saját katonái gyilkolták meg. Római kori aranypénzek nem gyakran kerülnek elő, Volusianus érméi ritkának számítanak - jelezte a múzeum, hozzátéve, hogy numizmatikai gyűjteményében eddig mindössze egy római kori aranypénz volt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

somogy megye

aranypénz

római kor

rippl-rónai múzeum