Különleges érmét találtak Somogyban: a 3. században verték az aranypénzt

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Különleges érmét találtak Somogyban: a 3. században verték az aranypénzt

Nagyon ritka római kori aranypénzre bukkantak a Rippl-Rónai Múzeum munkatársai ez év elején Somogy megyében - tájékoztatta az intézmény csütörtökön, közleményben az MTI-t. A Volusianus császár által a 3. század közepén veretett, jó állapotú érme egy múzeumbarát önkéntesekkel felderített új régészeti lelőhelyen került elő.

- tették hozzá.

Volusianus 251 novembere és 253 augusztusa körül uralkodott, a császárt 22 éves korában saját katonái gyilkolták meg. Római kori aranypénzek nem gyakran kerülnek elő, Volusianus érméi ritkának számítanak - jelezte a múzeum, hozzátéve, hogy numizmatikai gyűjteményében eddig mindössze egy római kori aranypénz volt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

somogy megye

aranypénz

római kor

rippl-rónai múzeum