Figyelem! Változnak a permetezés szabályai: hamarosan már csak így lehet védeni a növényeket

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem! Változnak a permetezés szabályai: hamarosan már csak így lehet védeni a növényeket

Ezt a vidéki gazdáknak is jó tudni, ugyanis változik az e-permetezési napló szabályozása. Részletek a cikkben!

A NAK, a MAGOSZ, a GOSZ, a FruitVeb, a HNT, a Gyógynövény Szövetség, illetve a Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara kezdeményezésére az alábbi változások történtek - írta a NAK közleményében:

  • fél évvel később, 2023. január 1-től vezetik be a növényvédelmi tevékenységről szóló rendelet módosítását;
  • csak a szántóföldi növénytermesztőket érinti majd a kötelezettség; kizárólag a rovarölő szeres kezeléseket kell 24 órán belül digitálisan bejelenteni;
  • a 10 hektárnál kisebb területet művelő gazdák mentesülnek a kötelezettség alól.

A következő Facebookon közzétett videóból - amit Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdaság Kamara elnöke tett közzé - további részletek is kiderülnek:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

permetezés

szabályok