Figyelem! Változnak a permetezés szabályai: hamarosan már csak így lehet védeni a növényeket

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem! Változnak a permetezés szabályai: hamarosan már csak így lehet védeni a növényeket

Ezt a vidéki gazdáknak is jó tudni, ugyanis változik az e-permetezési napló szabályozása. Részletek a cikkben!

A NAK, a MAGOSZ, a GOSZ, a FruitVeb, a HNT, a Gyógynövény Szövetség, illetve a Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara kezdeményezésére az alábbi változások történtek - írta a NAK közleményében:

  • fél évvel később, 2023. január 1-től vezetik be a növényvédelmi tevékenységről szóló rendelet módosítását;
  • csak a szántóföldi növénytermesztőket érinti majd a kötelezettség; kizárólag a rovarölő szeres kezeléseket kell 24 órán belül digitálisan bejelenteni;
  • a 10 hektárnál kisebb területet művelő gazdák mentesülnek a kötelezettség alól.

A következő Facebookon közzétett videóból - amit Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdaság Kamara elnöke tett közzé - további részletek is kiderülnek:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

permetezés

szabályok