Figyelem! Változnak a permetezés szabályai: hamarosan már csak így lehet védeni a növényeket

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem! Változnak a permetezés szabályai: hamarosan már csak így lehet védeni a növényeket

Ezt a vidéki gazdáknak is jó tudni, ugyanis változik az e-permetezési napló szabályozása. Részletek a cikkben!

A NAK, a MAGOSZ, a GOSZ, a FruitVeb, a HNT, a Gyógynövény Szövetség, illetve a Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara kezdeményezésére az alábbi változások történtek - írta a NAK közleményében:

  • fél évvel később, 2023. január 1-től vezetik be a növényvédelmi tevékenységről szóló rendelet módosítását;
  • csak a szántóföldi növénytermesztőket érinti majd a kötelezettség; kizárólag a rovarölő szeres kezeléseket kell 24 órán belül digitálisan bejelenteni;
  • a 10 hektárnál kisebb területet művelő gazdák mentesülnek a kötelezettség alól.

A következő Facebookon közzétett videóból - amit Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdaság Kamara elnöke tett közzé - további részletek is kiderülnek:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

permetezés

szabályok