Bozóttűz ütött ki Pécs mellett: hétvégi házak is lángra kaptak

MTI   
  Megosztom
Bozóttűz ütött ki Pécs mellett: hétvégi házak is lángra kaptak

Hétvégi házak is lángra kaptak egy nagy kiterjedésű bozóttűzben Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban csütörtök délután - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Horváth Nikolett Csilla azt mondta, a tűz egy bozótosban keletkezett a város hétvégi házas, gyümölcsös kertekkel tarkított városrészében, az Akó dűlő környékén. A lángok hétvégi házakra is átterjedtek. Sérültről egyelőre nem értesült a katasztrófavédelem.

A pécsi, komlói és szigetvári tűzoltók a tűz körülhatárolásán, az ingatlanok megóvásán dolgoznak, hogy a lángok ne terjedhessenek tovább

- mondta a szóvivő.

Közösségi oldalakon publikált olvasói fotók tanúsága szerint Patacs városrésztől északra gomolyog a füst a hegyoldalban. Esti lapértesülések szerint a tűz több hektáron tombol koradélután óta. A Pécs Aktuál a helyszínen úgy értesült, hogy összesen 15 ház gyulladt ki és három gázpalack is felrobbant.

A pécsi, a szigetvári, a komlói, a siklósi, a mohácsi, a véméndi, a barcsi, a kaposvári, a nagyatádi, a szekszárdi, a dombóvári, a paksi, a bonyhádi és a bajai hivatásos, valamint a szabadszentkirályi, a majsi, a pécsi és a pogányi önkéntes tűzoltók összesen harminchat tűzoltójárművel vonultak a helyszínre, és a Baranya megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

Sőt, mellettük a helyi vízszolgáltató is a helyszínen van két járművel. Ők azt kérték a környékbeli, szolgáltatási területen lakó ingatlantulajdonosoktól, hogy a tűz megfékezéséig csak a legszükségesebbre használják az ivóvizet. Továbbá a Pécsma információi szerint honvédségi helikoptert is bevetnek, ami az orfűi tavakból veszi fel az oltáshoz szükséges vizet.

Ki okozta a pécsi tüzet?

A Pécsma szerint valaki szemetet égetett, az terjedt el a hegyoldalon. Az illetőt a portál információi szerint a rendőrök őrizetbe vették. Arról egyelőre nincs hír, hogy lennének sérültjei is a tűznek.

Ezt az információt Csetényi Éva, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI kérdésére is részben megerősítette, azt mondta: a rendőrség ismeretlen személy ellen indított nyomozást gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás miatt. Megkezdték egy férfi előállítását, de a kihallgatása még nem történhetett meg, mert őt jelenleg füstmérgezéssel kórházban kezelik.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tűz

tűzeset

pécs

baranya megye

mecsek

mecsekoldal

bozóttűz