Durván letarolta az országot a vihar: itt volt a legsúlyosabb a helyzet, és a java még csak most jön

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Durván letarolta az országot a vihar: itt volt a legsúlyosabb a helyzet, és a java még csak most jön

Több megyében is keményen dolgoztak a viharkárok felszámolásán a tűzoltók. Útra, épületre, járműre dőlt fák eltávolításához vártak segítséget az emberek, elsősorban az ország középső részén.

Tegnap a hidegfronttal érkező szél több megye településén okozott károkat: utakra, épületekre, járművekre döntött fákat, letépte az elektromos vezetékeket.

  • A Bács-Kiskun megyei Kelebia és Tompa között, illetve Öregcsertő és Csoma között is fa dőlt az útra, akadályozva a forgalmat, Kunfehértón pedig villám csapott egy fába.
  • A Fejér megyei Adonyban, a 6-os főútra kidőlt fa akadályozta a közlekedést.
  • Pest megyében Szigetcsép és Tököl között egy kanyarban nagyobb fa több ága hullott az úttestre.
  • A Tolna megyei Gerjenben, a Hunyadi utcában több ház előtt is baj történt. A vihar egy fenyőt és egy villanyoszlopot is kidöntött, egy másik fa pedig az elektromos vezetéket szakította le a villanyoszlopról.

Megérkezett a vihar a Balatonhoz, villám csapott egy házba Várpalotán

Villám csapott egy kétszintes családi ház tetejébe Várpalotán, a Muskátli utcában – közölte péntek este az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A pétfürdői és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók érkeztek ki a helyszínre, ahol megbontották a tetőteret, az égő részeket egy vízsugárral kezdték oltani. A tűzoltók az áramszolgáltató szakembereit is az esethez kérték.

A viharos Balaton tegnap délután Balatonakarattyánál:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

katasztrofavédelem