Durván letarolta az országot a vihar: itt volt a legsúlyosabb a helyzet, és a java még csak most jön

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Durván letarolta az országot a vihar: itt volt a legsúlyosabb a helyzet, és a java még csak most jön

Több megyében is keményen dolgoztak a viharkárok felszámolásán a tűzoltók. Útra, épületre, járműre dőlt fák eltávolításához vártak segítséget az emberek, elsősorban az ország középső részén.

Tegnap a hidegfronttal érkező szél több megye településén okozott károkat: utakra, épületekre, járművekre döntött fákat, letépte az elektromos vezetékeket.

  • A Bács-Kiskun megyei Kelebia és Tompa között, illetve Öregcsertő és Csoma között is fa dőlt az útra, akadályozva a forgalmat, Kunfehértón pedig villám csapott egy fába.
  • A Fejér megyei Adonyban, a 6-os főútra kidőlt fa akadályozta a közlekedést.
  • Pest megyében Szigetcsép és Tököl között egy kanyarban nagyobb fa több ága hullott az úttestre.
  • A Tolna megyei Gerjenben, a Hunyadi utcában több ház előtt is baj történt. A vihar egy fenyőt és egy villanyoszlopot is kidöntött, egy másik fa pedig az elektromos vezetéket szakította le a villanyoszlopról.

Megérkezett a vihar a Balatonhoz, villám csapott egy házba Várpalotán

Villám csapott egy kétszintes családi ház tetejébe Várpalotán, a Muskátli utcában – közölte péntek este az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A pétfürdői és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók érkeztek ki a helyszínre, ahol megbontották a tetőteret, az égő részeket egy vízsugárral kezdték oltani. A tűzoltók az áramszolgáltató szakembereit is az esethez kérték.

A viharos Balaton tegnap délután Balatonakarattyánál:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

katasztrofavédelem