Brutális vihar közelít felénk: videón mutatjuk, melyik megyékben robbanhat be a légkör

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális vihar közelít felénk: videón mutatjuk, melyik megyékben robbanhat be a légkör

Készüljetek, csütörtökön napközben még nagyon melegünk lesz, de ma délután megérkezik északnyugat felől az a hidegfront, amely intenzív záporokkal, zivatarokkal vonul át fölöttünk.

Az Időkép előrejelzése szerint ma lesz a hét legmelegebb napja, de nem épp verőfényes napsütés lesz jellemző. Egy meleg, nedves szállítószalag húzódik fölénk, mely a közeledő hidegfront előterében az így létrejövő labilitással jó táptalajt biztosít a délutáni zivatarok kialakulásához.

A hidegfront csak este érkezik nyugat felől, így a zivatarok két hullámban alakulhatnak ki. Kezdetben a középső tájakon, illetve délnyugaton és északon várhatók a hevesebb események. A zivatarokat felhőszakadás, apró szemű jégeső, viharos széllökések is kísérhetik. A délután második felében a fronthoz kapcsolódóan a nyugati határ közelében robbanhat be a légkör,

Ezek a viharok az esti órákban a középső és éjjelre a keleti tájakat is elérhetik.

Az előrejelzséek szerint pénteken a hidegfront hátoldalára kerülünk, de még többfelé lehet esős az idő. A maximumok visszaesnek, a csúcshőmérséklet 21 és 29 fok között alakulhat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés