Minden megyére kiadták a riasztást: zivatar, jégeső tarolja le az országot

HelloVidék   
  Megosztom
Minden megyére kiadták a riasztást: zivatar, jégeső tarolja le az országot

Az országos meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint ma szórványosan lehet zivatar kialakulására számítani az országban, amit néhol viharos szél (60-80 km/h) és apró szemű jég kísérhet. Kedden napközben a középső országrészben elvétve, délnyugaton, illetve az ország keleti harmadán nagyobb eséllyel alakulhatnak ki zivatarok, melyeket intenzív csapadék (ált. 10-20 mm), átmeneti szélerősödés, apró szemű jég kísérhet. Ma napközben Sopron térségében a legerősebb széllökések zivataroktól függetlenül is elérhetik a 60-65 km/h-t.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Mi várható még a héten?

Az Időkép előrejelzése szerint, kedden változóan felhős-napos időre van kilátás, és ezen a napon is kialakulhatnak többfelé záporok, helyenként zivatarok. Többfelé élénk, erős marad az északnyugati szél. Hajnalban 3-10 fok várható, de a hideg északi völgyekben ettől is hidegebb lehet. Délutánra 13 és 18 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Szerdán is marad a napos-gomolyfelhős idő. Elszórt záporok, esetleg egy-egy zivatar főként az ország keleti felén alakulhat ki. Az északias szelet többfelé élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. A hűvös reggelt követően délután 14-19 fok valószínű.

Csütörtökre szintén napos-gomolyos idő körvonalazódik, helyenként zápor, esetleg zivatar előfordulhat. Az északias szél még többfelé élénk lehet. Napközben 14-19 fokra van kilátás. Pénteken sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, csak néhol fordulhat elő gyenge zápor. A szél veszít erejéből. Délután 14-19 fokot mutathatnak a hőmérők, de hajnalban helyenként talajmenti fagy előfordulhat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időkép

időjárás

országos meteorológiai szolgálat