Kiadták a figyelmeztetést: brutális eső tarolja le az országot, itt lesz kritikus a helyzet

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: brutális eső tarolja le az országot, itt lesz kritikus a helyzet

Jórészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, általában csak átmenetileg, a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön akár hosszabb időre - szakadozhat fel a felhőzet. Emellett esőre, zivatarokra is számítani kell.

Jórészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, általában csak átmenetileg, a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön akár hosszabb időre - szakadozhat fel a felhőzet. Nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, a déli megyékben helyenként zivatar is lehet. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet általában 12 és 18 fok között várható, de a déli megyékben néhány fokkal melegebb lesz.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Szerdán nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, nagy területen kiderül az ég. Kora reggel már csak a Tiszántúlon lehetnek erősen felhős, borult tájak. A csapadékzóna kelet felé halad, reggelre már a keleti határvidéken is szinte mindenütt eláll az eső. Ködfoltok előfordulhatnak. A nyugatias szél élénk maradhat több helyen is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 13 fok között valószínű, a felhős, csapadékos területeken lesz enyhébb az idő.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

időjárás

zivatar

zivatarok

eső

zápor

országos meteorológiai szolgálat