Hatalmas robbanás volt a vidéki Magyarországon: itt vannak a részletek

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas robbanás volt a vidéki Magyarországon: itt vannak a részletek

Kedd délelőtt földrengéshez hasonló hangrobbanás volt Dél-Hevesben. ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium mérései igazolták azt, amit az emberek tapasztaltak. Beleremegtek az ablakok, de senki nem tud semmit.

Ma délelőtt több bejelentés is érkezett Obszervatóriumunkba, mely szerint földrengéshez hasonló jelenséget tapasztaltak Heves vármegye területén, délelőtt 10 órakor (Heves, Boconád, Átány, Tarnaörs településeken).

– írta még tegnap az ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium a Facebookon, amit a 444.hu vett észre.

Obszervatóriumunk megvizsgálta az esemény szeizmométerek által regisztrált hullámformáját, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a jelenség nem földrengéshez kapcsolódik, hanem valamilyen helyi hatás következménye. Emellett megfigyeltük, hogy a Piszkéstetőn üzemelő infrahang állomásunkon is megjelenik ebben az időpontban a jelenség, igy vélhetően egy nagy hanghatásnak köszönhetőek a bejelentett észlelések. A mellékelt ábrán a szeizmométerek és infrahang állomás regisztrátumai láthatóak.

- közölték még.

A Facebook-üzenet kommentjébe többen jelezték, hogy ők is tapasztalták az eseményt, sok helyen az ablakok is beleremegtek.

Az egerhirek.hu megkérdezte a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, ám oda nem érkezett bejelentés az esettel kapcsolatban.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

robbantás

robbanás

heves megye