Hatalmas robbanás volt a vidéki Magyarországon: itt vannak a részletek

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas robbanás volt a vidéki Magyarországon: itt vannak a részletek

Kedd délelőtt földrengéshez hasonló hangrobbanás volt Dél-Hevesben. ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium mérései igazolták azt, amit az emberek tapasztaltak. Beleremegtek az ablakok, de senki nem tud semmit.

Ma délelőtt több bejelentés is érkezett Obszervatóriumunkba, mely szerint földrengéshez hasonló jelenséget tapasztaltak Heves vármegye területén, délelőtt 10 órakor (Heves, Boconád, Átány, Tarnaörs településeken).

– írta még tegnap az ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium a Facebookon, amit a 444.hu vett észre.

Obszervatóriumunk megvizsgálta az esemény szeizmométerek által regisztrált hullámformáját, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a jelenség nem földrengéshez kapcsolódik, hanem valamilyen helyi hatás következménye. Emellett megfigyeltük, hogy a Piszkéstetőn üzemelő infrahang állomásunkon is megjelenik ebben az időpontban a jelenség, igy vélhetően egy nagy hanghatásnak köszönhetőek a bejelentett észlelések. A mellékelt ábrán a szeizmométerek és infrahang állomás regisztrátumai láthatóak.

- közölték még.

A Facebook-üzenet kommentjébe többen jelezték, hogy ők is tapasztalták az eseményt, sok helyen az ablakok is beleremegtek.

Az egerhirek.hu megkérdezte a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, ám oda nem érkezett bejelentés az esettel kapcsolatban.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

robbantás

robbanás

heves megye