Hatalmas robbanás volt a vidéki Magyarországon: itt vannak a részletek

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas robbanás volt a vidéki Magyarországon: itt vannak a részletek

Kedd délelőtt földrengéshez hasonló hangrobbanás volt Dél-Hevesben. ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium mérései igazolták azt, amit az emberek tapasztaltak. Beleremegtek az ablakok, de senki nem tud semmit.

Ma délelőtt több bejelentés is érkezett Obszervatóriumunkba, mely szerint földrengéshez hasonló jelenséget tapasztaltak Heves vármegye területén, délelőtt 10 órakor (Heves, Boconád, Átány, Tarnaörs településeken).

– írta még tegnap az ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium a Facebookon, amit a 444.hu vett észre.

Obszervatóriumunk megvizsgálta az esemény szeizmométerek által regisztrált hullámformáját, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a jelenség nem földrengéshez kapcsolódik, hanem valamilyen helyi hatás következménye. Emellett megfigyeltük, hogy a Piszkéstetőn üzemelő infrahang állomásunkon is megjelenik ebben az időpontban a jelenség, igy vélhetően egy nagy hanghatásnak köszönhetőek a bejelentett észlelések. A mellékelt ábrán a szeizmométerek és infrahang állomás regisztrátumai láthatóak.

- közölték még.

A Facebook-üzenet kommentjébe többen jelezték, hogy ők is tapasztalták az eseményt, sok helyen az ablakok is beleremegtek.

Az egerhirek.hu megkérdezte a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, ám oda nem érkezett bejelentés az esettel kapcsolatban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

robbantás

robbanás

heves megye