Rengeteg kutyás gazdi nem tudja: életveszélyes mérgezést okoz kedvencének ez a kerti csemege

HelloVidék   
  Megosztom
Rengeteg kutyás gazdi nem tudja: életveszélyes mérgezést okoz kedvencének ez a kerti csemege

Egyre több kutya kerül állatorvoshoz diómérgezés miatt. Miről ismerjük fel, és mit tehetünk ellene? A problémát alapvetően a dión (vagy akár más élelmiszeren) megtelepedett penészgombák toxinjai okozzák, így olyan kutyánál is jelentkezhetnek panaszok, aki korábban esetleg gond nélkül fogyasztott már egészséges diót – hívja fel rá a figyelmet a Szőrmók Állatorvosi Rendelő Facebook-oldalán, szúrta ki a berek.hu.

A tünetek gyorsan, általában 30-60 perccel a penészes dió elfogyasztása után jelentkeznek. Néha előfordul, hogy valamivel később.

Ezek a tünetek utalhatnak diómérgezésre

  • remegés
  • inkoordinált mozgás
  • görcsök
  • epilepsziához hasonló tünetek

A kórjóslat sajnos nem minden esetben kedvező, így fokozottan kérjük a kutyatulajdonosokat, hogy figyeljenek oda a diómérgezés megelőzésére

– írja az állatorvosi rendelő.

Hogyan előzhetjük meg a diómérgezést?

Rendszeresen szedjük fel mindenhonnan a kertben lehullott diót, és séta során is figyeljünk, hogy a kutyus diót vagy más penészes eleséget ne egyen fel!

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

diómérgezés

kutya

kutyatartás

állat

állatorvos

dió