Kegyetlen brutalitás: idegméreggel átitatott tyúkot tettek ki csalinak, 10 védett állat pusztult el

HelloVidék   
  Megosztom
Kegyetlen brutalitás: idegméreggel átitatott tyúkot tettek ki csalinak, 10 védett állat pusztult el

Mérgezett, védett madarak tetemét találták Mórahalom határában – írta a 24.hu. Összesen 10 elpusztult madár került elő. A természetvédelmi őrök szerint egy idegméreggel átitatott házi tyúk tetemével mérgezték meg az állatokat. Rendőrségi feljelentést tettek.

Újabb ragadozó madarak estek illegális mérgezés áldozatául, a helyszín ezúttal a Csongrád-Csanád vármegyében fekvő Mórahalom. A 24.hu és az RTL legfrisebb információi szerint a területen illetékes Kiskunsági nemzeti Park kutyás keresőegysége már 10 madár tetemét találta meg, a mérget csirkehúsba rejtve szórták szét a területen.

Az áldozatok többsége Magyarországon védett barna rétihéja és egerészölyv

Az elmúlt években gyakran érkezik hír hasonló esetekről, amikor az elkövető mérgezett csalit szór szét a területen. Ezzel aztán válogatás nélkül elpusztít minden, a húsból fogyasztó állatot a macskáktól, kutyáktól kezdve a rókákon ár a madarakig. Az elkövető ilyenkor akár négyféle bűncselekményt is elkövethet: méreggel való visszaélést, orvvadászatot, állatkínzást, és amennyiben áldozata fokozottan védett faj egyede, természetkárosítást

- írta a lap.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

környezet

természetvédelem

mérgezés