Bűn kidobni a kukorica haját: hihetetlen gyógyító erő lakozik benne, így fogyaszd

Pais-Horváth Szilvia   
  Megosztom
Bűn kidobni a kukorica haját: hihetetlen gyógyító erő lakozik benne, így fogyaszd

Nincs kukorica haj vagy bajusz nélkül, amit legtöbben csuhézás után egyenesen a kukába hajítanak. Pedig, ha megtisztítod a csövet, a kukoricahajat külön is érdemes felhasználni, ugyanis hihetetlen egészséges a fogyasztása!

Biztos nem csak mi imádjuk ilyenkor nyáron, amikor leginkább szezonja van, a friss csemegekukoricát: sülve-főzve vagy grillezve, sóval-vajjal megízesítve. Ha legközelebb friss kukoricát veszel, azonban ne csak a szemeket tartalmazó csövet használd fel, hanem a zsenge szálakat is! Nevezhetjük ezeket kukoricahajnak, selyemszakállnak vagy bajusznak – valahogy biztos te is ismered! De a lényeg, ki ne dobd! Ugyanis olyan természetes olajokat tartalmaz, amelyek csökkentik a magas vérnyomást, emellett még jótékony klorofill, mangán és kálium is található benne. Teaként már ősidők óta használja az ember, és ez az egyik legerősebb természetes vízhajtó készítmény is.

Azért szerencsés, hogy a kukoricahaj vízhajtó tulajdonsággal rendelkezik, mert nemcsak méregtelenítő hatása van, hanem a vesének, valamint a húgyhólyagnak is kedvez a fogyasztása. A kukoricahajból teát is lehet készíteni, amit sokan nemcsak prevenciós jelleggel, hanem húgyúti panaszok kezeléseként is fogyasztják. Felfázás esetén hatékony orvosság tud lenni a kukoricahaj tea. Persze ilyen esetekben elengedhetetlen az orvossal való konzultáció, mert nem feltétlenül helyettesíti az orvosságot ez a természetes gyógymód, annak ellenére, hogy enyhén gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású. Alkalmazható gyerekeknél ágybavizelés, felnőtteknél inkontinencia esetén, ugyanis erősíti a húgyhólyagot.

A kukoricabajuszban lévő bioaktív hatóanyagok, antioxidánsok állítólag megakadályozzák a depressziót, valamint az elhízást. Ha külsőleg alkalmazzuk a teát, akkor a bőr felületet kell bekenni vele, ezáltal csillapítva a viszkető, szúró érzést. Remekül enyhíti a rovarcsípéseket, a bőrfertőzéseket, mivel antibakteriális hatóanyagok vannak benne.

Levesbe szórhatjuk, salátába, turmixba keverhetjük. Ha összeaprítod és megszárítod, akkor felhasználhatod a későbbiekben is. Üvegben vagy zacskóban érdemes tárolni.

Másik módszer a kukoricahaj fogyasztására a kiszárítás, porrá őrlés, valamint a tea készítés. Egy bögre kukoricahaj teához forrázz le 1 teáskanálnyi kukoricahajat 200 ml forrásban lévő vízzel, és hagyd ázni legalább 15 percig.

Íme, egy TikTok videó, ami beavat a részletekbe:

@tothandrea68 Ha megpucolod a kukoricát, akkor a hajat felhasználhatod több mindenben is. Pl. levesbe szórhatod, salátába, turmixba. Ha összeaprítod és megszárítod, akkor felhasználhatod a későbbikeben is. Üvegben vagy zacskóban érdemes tárolni. #kukoricahaja #kukorica #tea #gyógynövény #szárított #gyulladáscsökkentő #egészséges #egészségeséletmód ♬ Summer, sea, tropical, EDM, refreshing, western music - arachang

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kukorica

kukoricahaj

gyógynövény

gyógytea