Ma sem ússzuk meg a rekkenő hőséget: mutatjuk, meddig tart még a pusztító kánikula

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ma sem ússzuk meg a rekkenő hőséget: mutatjuk, meddig tart még a pusztító kánikula

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma napos időre van kilátás, legfeljebb csak fátyolfelhő lehet az égen. Csapadék nem várható. A déli szél nagy területen megélénkül, de a nyugati határnál és a Kisalföldön olykor erős lökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 32 és 39 fok között alakul, északnyugaton az alacsonyabb, a Dél-Alföldön a magasabb értékekkel. Késő estére 23 és 30 fok közé hűl le a levegő.

Az orvosmeteorológia jelentés szerint jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Ilyenkor ugyanis a keringésünk jelentősen leterhelt, mert a szervezet számára nehezebb a plusz hőt leadni.

Fotó: OMSZ
Fotó: OMSZ

Hétfőn is kitart a hőség

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében azt írta, a két déli vármegyére a legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki magas középhőmérséklet miatt hétfőre.

  • Bács-Kiskun, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetés van érvényben a magas középhőmérséklet miatt hétfőre, ezeken a területeken várhatóan 27 fok felett alakul a középhőmérséklet.
  • Az előrejelzés szerint vasárnap a középhőmérséklet általában 26-28 fok, az Alföldön, a Dunántúl keleti, délkeleti részén és városi környezetben 29 fok körül várható.
  • Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Tolna vármegye területén a legmagasabb, harmadfokú (piros) figyelmeztetés van érvényben, ott várhatóan 29 Celsius-fok felett alakul a középhőmérséklet.

Holnap késő délutánig nem valószínű zivatar az országban. Késő délutántól, kora estétől előbb a Dunántúlon, majd a középső megyékben is egyre nagyobb területen fordulhatnak elő zivatarok. Nagyobb bizonytalanság mellett heves zivatarra is van esély, a jelenlegi kilátások alapján a Dunántúl középső, keleti felén nagyobb ennek a valószínűsége.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

előrejelzés

országos meteorológiai szolgálat