Figyelem, kiadták a narancs riasztást: ezekben a megyékben fog tombolni a vihar!

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, kiadták a narancs riasztást: ezekben a megyékben fog tombolni a vihar!

Ma egy gyors mozgású hidegfront vonul át az országon, amely mentén és annak előterében is nagy területen 70 km/h feletti széllökésekre kell számítani. A hidegfront mentén délután zivatarok a déli, délnyugati országrészben heves zivatarok is kialakulhatnak. A zivatarokat 80-90 km/h-t meghaladó széllökések kísérhetik, a hevesebb zivatarokhoz 90-100 km/h-s lökések is társulhatnak, írja az OMSZ friss előrejelzésében.

Veszprém, Somogy, Tolna, Baranya, Fejér és Bács-Kiskun vármegyék egyes járásaira adott ki narancs riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős széllökések miatt.

Az ország északi felén nagy területen hullhat 20-30 mm-t meghaladó csapadék a nap folyamán, de a határhoz közeli és hegyvidéki tájakon néhol 50 mm-t meghaladó mennyiség is összegyűlhet. Emellett a zivatarokat apró szemű jég, illetve intenzív csapadék (10-20 mm) is kísérheti. Estétől a légmozgás (várhatóan jelentősen) veszít erejéből.

Szombat hajnalban a délnyugati országrészben ismét kedvezőek lesznek a feltételek zivatarok képződéséhez, amelyeket felhőszakadás kísérhet (intenzívebb gócok mentén 20 mm, vagy lokálisan azt meghaladó csapadékösszeg is összegyűlhet). Szombaton napközben is várható még az ország déli felében zivatar felhőszakadással, majd késő délutánra estére ott is megnyugszik a légkör.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

előrejelzés

figyelmeztetés

riasztás

omsz

katasztrófavédelem