Tél tábornok letarolja az országot: mutatjuk, hol várható havazás a következő napokban

MTI   
  Megosztom
Tél tábornok letarolja az országot: mutatjuk, hol várható havazás a következő napokban

Egyre nagyobb területen esik a hó a Dunántúlon és a Duna vonalában is, és a nap folyamán várhatóan többfelé tovább folytatódik a havazás, átmenetileg helyenként előfordulhat vegyes/folyékony halmazállapot - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Az előrejelzés szerint szerdán éjfélig az említett tájakon nagy területen alakulhat ki 5-15 centiméteres vizes, tapadó hóréteg. A legfrissebb számítások alapján 20 centiméter körüli, illetve azt meghaladó friss hótakaróra éjfélig a Bakony, Vértes és a Gerecse 200-300 méter feletti részein van nagyobb esély - felfelé haladva gyorsan növekedhet a hóvastagság.

Megjegyezték, hogy csütörtökre virradó éjszaka a havazás várhatóan az ország keleti tájain is egyre nagyobb területre terjed ki, miközben főként a középső és északi országrészben folytatódik, tovább gyarapítva a hótakarót.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

havazás

hóesés

dunántúl

duna vonala

országos meteorológiai szolgálat