Itt a friss előrejelzés, ez vár ránk a karácsony hetében: lesz itt minden, mint a búcsúban

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a friss előrejelzés, ez vár ránk a karácsony hetében: lesz itt minden, mint a búcsúban

Még pár óra, aztán ráfordultunk karácsony hetére, de milyen időt tartogat nekünk advent utolsó időszaka? Lesz hó, vagy marad az évszakhoz képest melegebb időjárás?

Mindenki a fehér karácsonyra vár, de úgy tűnik, ez idén sem jön össze! A hőmérséklet ugyanis bőven fagypont felett alakulhat majd, hó helyett pedig az eső eshet. De lássuk először, mi vár ránk advent hetében:

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn sok napsütés ígérkezik, de az ország északkeleti harmadán többfelé beragadhat a pára, a köd, valamint a rétegfelhőzet. Csapadék nem várható, de a párás, ködös tájakon szitálás előfordulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. A borongós, tartósan párás, ködös tájakon 1 és 6, máshol 7 és 11 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Kedden ismét találkozhatunk naposabb, valamint tartósabban felhős, párás, ködös tájakkal. Számottevő csapadék ezen a napon sem várható, de a nyirkosabb tájakon szitálás előfordulhat. Gyenge, mérsékelt marad a szél. A felhősebb, párásabb országrészekben 1-5, máshol 6-12 fokot mutathatnak napközben a hőmérők.

Szerdán is többfelé indul párásan, ködösen a nap, majd északnyugat felől növekedni kezd a felhőzet és elvétve kialakul gyenge eső. Helyenként megélénkül, néhol megerősödik a nyugati-északnyugati szél. A tartósabban felhős, nyirkos tájakon 1-5, máshol 6-10 fokra van kilátás. Csütörtökön már több felhő lehet felettünk, de csak kevés helyen számíthatunk kisebb esőre. Csak néhol élénkülhet meg a szél. A maximumok 1 és 8 fok között alakulhatnak.

Mégis, mire számíthatunk karácsonykor?

Az időkép.hu jelenlegi meglátása szerint nem lesz hó karácsonykor, eső viszont annál inkább kinéz. Így alakul az időjárás az ünnepek alatt:

  • December 24.: zápor
  • December 25.: zápor
  • December 26.: gyenge eső

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

előrekjelzés

eső

zivatar

napsütés

hideg