Alattomos ellenség lapulhat a kertedben: így védekezz a gyümölcsfa-gyilkos taplók ellen

HelloVidék   
  Megosztom
Alattomos ellenség lapulhat a kertedben: így védekezz a gyümölcsfa-gyilkos taplók ellen

Hasadtlemezű gomba egy olyan tapló gombafaj, akinek megjelenését senkinek sem kívánhatjuk a kertjében. Végzetes ugyanis minden gyümölcsfa számára. Hogyan védekezhetünk ellene?

Hasadtlemezű gomba egy olyan tapló gombafaj, akinek megjelenését senkinek sem kívánhatjuk a kertjében. Végzetes ugyanis minden gyümölcsfa számára. Ez a gomba egész évben megtalálható és széles körben elterjedt. Az Antarktisz kivételével szinte az egész világon előfordul. Magyarországon is gyakori fehérkorhasztó gombafaj. Megtelepszik az élő lombosfákon, gyümölcsfákon és fenyőfákon, de ritkábban található meg. Az elpusztult ágakon, lehullott fakorhadékon is élősködik. Mindenféle faanyagon, még szalmabálán is képes élőhelyet találni, és nem kíméli a beépített faanyagot, faházakat vagy kerti bútorokat sem.

De hogyan védekezhetünk ellene? Az alábbi videóban Szebenyi Péter, környezetvédelmi influenszer, környezetmérnök elárulja:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyümölcsfa

tapló

gomba

növényvédelem