Kertszépítés könnyen és fillérekből? Így is lehetséges: dekorálj muskátlival!

HelloVidék   
  Megosztom
Kertszépítés könnyen és fillérekből? Így is lehetséges: dekorálj muskátlival!

Az igazi szépség nem a tökéletességben, sokkal inkább a tökéletlenségben rejlik. Ez a szemlélet napjainkban egyre népszerűbb és különböző belsőépítészeti trendek, például az industrial vagy vintage stílus, az upcycling trend vagy a Vabi-sabi japán koncepciója tükröződik benne. Az a felismerés, hogy a kevesebb gyakran több, és nem kell mindennek makulátlannak lennie, a belsőépítészet szerves részévé vált. A régi tárgyak újrahasznosítása nemcsak értékes erőforrásokat kímél meg, hanem lehetővé teszi, hogy személyre szabjuk saját terünket. A Pelargonium for Europe (PfE) szakértői ezt szem előtt tartva gondolták újra a különböző muskátlis dekorációkat.


 

Újrahasznosított fali dekoráció

A muskátli élénk színű virágaival nemcsak cserepekben és balkonládákban kitűnő dísz, ezek a könnyen gondozható növények falakon is remekül mutatnak. Régi ásók például kiváló rusztikus tartóként szolgálnak a virágcserepeknek, a muskátli virágainak üde színvilága pedig izgalmas kontrasztot alkot a rozsdásodó fémmel és a kopott téglafallal.

Akár egy régi kerítésből is varázsolhatunk gyönyörű kertet: egy kőfal tetejére rögzítve cserép és kaspó tartóként szolgálhat. Kampókkal a kerítés rácsaihoz rögzíthetjük őket, majd muskátlikat és fűszernövényeket ültethetünk el bennük.

Patinás muskátli palánták

Kopott, málló, hámló festékkel fedett vagy durva, időjárás miatt megkopott felületek: ezek a patinás növénytartók láttak már jobb napokat, de pont ebben rejlik a szépségük. Egy üres fal előtt, csekély dekorációval a muskátli természetes szépségét is kiemelhetjük.

Egy ehhez hasonló visszafogott kompozíció lehet egy fémkeretben lévő tál, amit éppenhogy beborít a moha. A tál és a keret is rozsdáját szépen kiegészítik a muskátli finom fehér virágai.

Újrahasznosított muskátli állvány

Túl sok bútor, túl kevés hely? Nem probléma. A bútorokat nemcsak egymás mellé, hanem egymásra is helyezhetjük. Minél inkább eltérőek a bútorok, annál egyedibb lesz az eredmény. Képzeljünk el három különböző asztalból álló állványt, ami rengeteg helyet kínál egy világos télikertben a különböző színű és méretű, könnyen ápolható cserepes muskátlinak.

Tipp: Az állvány helyének kiválasztásakor tartsuk szem előtt, hogy a muskátlinak sok napfényre és melegre van szükségük a virágzáshoz.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

muskátli

dekoráció