Kiadták a figyelmeztetést: medve bóklászik egy Pest megyei településen is

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: medve bóklászik egy Pest megyei településen is

Medvét videóztak Pest megyében, Aszód határában hétfőn, az állat jelenlétét a város mezőőre is megerősítette. Figyelmeztetett, hogy a térségben ajánlatos az utakon maradni, és célszerű elkerülni a bozótosokat, erdőfoltokat.

Hétfőn számolt be a HelloVidék is arról, hogy medvéket észleltek a Borsod megyei Cserépfalu melletti erdőben, ezért a polgármester a község közösségi oldalán hívta fel a figyelmet a jelenlétükre. A Blikk vette észre, hogy a Pest megyei Aszód határában is medvét láttak a múlt hétvégén, ezért a város önkormányzata figyelmeztető táblákat rakott ki a területre.

Azt írták, nem kell félni, de nem árt az óvatosság.

Miközben a többi kamerás gólyafészekhez hasonlóan az aszódit is nagyon sokan figyelik a tojásból kikelő kisgólyák miatt, tegnap óta városunk határának másik »nevezetessége«, egy medve is figyelmet követel magának. (Hogy a korábbi években fel-feltűnt állatról van-e szó vagy egy másikról, nem tudni.)

– áll a bejegyzésben.

Mint írták, az internetre felkerült fotókon valószínűleg egy barna medve látható. Az állat jelenlétét Ecker Bence, Aszód mezőőre is megerősítette, aki elmondta:

Mindenesetre azt javasolja: a határban ajánlatos az utakon maradni és célszerű elkerülni a bozótosokat, erdőfoltokat.

Az ilyen helyzetekben tanácsos teendőket a Pilisi Parkerdő Zrt. a Bükki Nemzeti Park oldalán foglalta össze:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

medve

medve észlelés