Hoppá, megint mi vár ránk ma?! Ez a jelenség színesítheti meg a magyarországi naplementét

MTI   
  Megosztom
Hoppá, megint mi vár ránk ma?!  Ez a jelenség színesítheti meg a magyarországi naplementét

Kiadós saras esőtől ugyan most nem kell tartanunk, de újabb adag szaharai por érkezhet a térségbe, várhatóan hazánk légterét szerdán fogja elérni, elsősorban a délnyugati-nyugati országrész fölé fog ekkorra a nagyobb mennyiség jutni - írta az Időkép.


 

Jelenleg egy, a középpontjával Portugáliától nyugatra elhelyezkedő ciklon előterében áramlik a Földközi-tenger térségének irányába a por, mely a műholdképen is remekül megfigyelhető: Szardínián és Korzikán már tegnap este is pompás naplementében lehetett részük a helyieknek - írta az Időkép.

Legutóbb húsvétkor volt részünk sivatagi hangulatot idéző naplementében

Valósággal letarolta akkor Magyarországot az a szaharai por, ami a húsvéti ünnepek alatt jött Észak-Afrikából. A meleg levegővel betörő por miatt jelentősen megnőtt országszerte az aeroszol részecskék koncentrációja. A szeles idő és az átkeverő légmozgások hatására a porból a talajközeli légrétegekbe is bőven jutott. Németh Lajos a HelloVidék megkeresésére akkor elmondta, hogy nem egyedi esetről van szó, ugyanakkor kiemelte, hogy az ilyen tartósan megtelepedő por a Kárpát-medencében ritkaságnak számít. A meteorológus azt is elárulta, hogy még nem lélegezhetünk fel, további betörések várhatóak idén. Hát igaza lett!

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szaharai por

időkép