Drámai a helyzet a Rábán: soha nem látott mennyiségben torlódott össze a hordalék + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Drámai a helyzet a Rábán:  soha nem látott mennyiségben torlódott össze a hordalék + Videó

Drámai a helyzet a Rába mérgesi szakaszán. A mérgesi híd lábánál ugyanis óriási, soha nem látott mennyiségben torlódott össze a hordalék – számolt be a Kisalföld.

Jórészt fa gyűlt össze, amiből óvatos becsléssel több száz, de inkább több ezer köbméternyi torlódott fel a folyón, a hídtól több száz méteren. A helyiek aggódva nézik hídjukat, vajon bírja-e a hatalmas terhelést?

Nem vagyunk nyugodtak, de egyelőre semmit nem tehetünk. Igaz, a problémát már jóval az árvíz előtt jeleztem. Természetesen az önkormányzat figyelmét is sokan felhívták a kialakult helyzetre, ami mostanra már nemcsak katasztrófalátványosság, hanem egyre ijesztőbb

– nyilatkozta Mérges polgármestere, Balázs Vince.

A község azonban tehetetlen, a híd ugyanis nem Mérgesé. Kiderült az is, hogy semmilyen írásos dokumentum nem található róla, illetve helyrajzi száma sincs az építménynek.

Emiatt sajnos vis maior kérelmet sem tudunk benyújtani. Már tavaly igyekeztem intézkedni az ügyben, hiszen nap mint nap láttuk, hogy egyre aggasztóbb állapotok lesznek a hídnál. Országgyűlési képviselőnk segítségét is kértem. Idén februárban azt a tájékoztatást kaptam, hogy a Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárság kivizsgálta kérésünket, és megalapozottnak találta. A hordalék eltávolításával az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóságot bízták meg. Sajnos, a kialakult árvízi helyzetben nincs lehetőség és mód a munkát elvégezni. Bízom benne, hogy az levonulása után minél előbb megoldódik a probléma

– mondta Balázs Vince.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rába

hordalék