Görcsölsz a gázszámlák miatt? Ne panaszkodj, itthon a legolcsóbb az EU-ban

MTI   
  Megosztom
Görcsölsz a gázszámlák miatt? Ne panaszkodj, itthon a legolcsóbb az EU-ban

A legalacsonyabbak között vannak a magyarországi lakossági energaiárak 29 európai ország viszonylatában, ismerteti a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) vizsgálatának eredményét a Világgazdaság.

A múlt év végén a vizsgálat szerint Budapesten volt a legalacsonyabb a földgáz lakossági átlagára, a villamos energiáé pedig a negyedik legalacsonyabb a vizsgálatba vont 29 európai ország között.

A budapesti földgázátlagár 3,17 eurócent, a villamosenergia-átlagár pedig 11,61 eurócent volt kilowattóránként.

A gázért a legtöbbet Stockholmban fizette a lakosság, 24,01 eurócentet, az áramért pedig Koppenhágában, 32,3 eurócentet kilowattóránként. Az áram egységára Belgrádban volt a legalacsonyabb, 7,22 eurócent.

A magyarországi tarifa hatóságilag rögzített, az eurócentben számított árak esetleges havi változását az euró-forint árfolyam mozgása magyarázza.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rezsi

energia

energiaár

villamosenergia

gáz

villany