Koronavírus-járvány: a magyar Nokia is karanténra kötelezi a Kínát megjárt dolgozóit

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus-járvány: a magyar Nokia is karanténra kötelezi a Kínát megjárt dolgozóit

A gödi Samsung-gyár már korábban döntött ugyanerről. Egyhetes otthoni munkavégzésre utasították a Kínában járt dolgozókat, ugyanis, mint kiderült, a vírusfertőzött emberek akár napokig is tünetmentesek lehetnek, azonban ilyen állapotban is képesek átadni a betegséget.

Tegnap mi is beszámoltunk arról, hogy a gödi Samsung-gyár karanténba helyezte Kínából érkező dolgozóit a koronavírus globális terjedése miatt, valamint fokozott fertőtlenítési szabályokat vezettek be. A gyár még a múlt héten vette fel a kapcsolatot az ÁNTSZ járványügyi részlegével a járvány miatt.

Az Index értesülése szerint

Mint kiderült, a vírusfertőzött emberek akár napokig is tünetmentesek lehetnek, azonban ilyen állapotban is képesek átadni a betegséget.

Egyelőre nincs érvényben semmilyen, az ÁNTSZ által előírt kötelező óvintézkedés sem a Samsungra, sem a Nokiára vonatkozóan, a vállalatok önként döntöttek az ilyen szintű megelőzés mellett.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

samsung

kínai

nokia

járvány