Koronavírus-járvány: a magyar Nokia is karanténra kötelezi a Kínát megjárt dolgozóit

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus-járvány: a magyar Nokia is karanténra kötelezi a Kínát megjárt dolgozóit

A gödi Samsung-gyár már korábban döntött ugyanerről. Egyhetes otthoni munkavégzésre utasították a Kínában járt dolgozókat, ugyanis, mint kiderült, a vírusfertőzött emberek akár napokig is tünetmentesek lehetnek, azonban ilyen állapotban is képesek átadni a betegséget.

Tegnap mi is beszámoltunk arról, hogy a gödi Samsung-gyár karanténba helyezte Kínából érkező dolgozóit a koronavírus globális terjedése miatt, valamint fokozott fertőtlenítési szabályokat vezettek be. A gyár még a múlt héten vette fel a kapcsolatot az ÁNTSZ járványügyi részlegével a járvány miatt.

Az Index értesülése szerint

Mint kiderült, a vírusfertőzött emberek akár napokig is tünetmentesek lehetnek, azonban ilyen állapotban is képesek átadni a betegséget.

Egyelőre nincs érvényben semmilyen, az ÁNTSZ által előírt kötelező óvintézkedés sem a Samsungra, sem a Nokiára vonatkozóan, a vállalatok önként döntöttek az ilyen szintű megelőzés mellett.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

samsung

kínai

nokia

járvány