Költözik a Természettudományi Múzeum: ez a vidéki város lesz az új helyszín

HelloVidék   
  Megosztom
Költözik a Természettudományi Múzeum: ez a vidéki város lesz az új helyszín

Debrecenbe költözik a Ludovikából a Magyar Természettudományi Múzeum. Palkovics László az ITM vezetője szerint év végéig levezényelhető a múzeum költözése - írja a Népszava.

Múlt héten vált véglegessé a kormány döntése, miszerint a Magyar Természettudományi Múzeum a Ludovika épületéből Debrecenbe költözik. Azonban nemcsak a költözésről született döntés, hanem arról is, hogy év végéig ki kell költöznie a múzeumnak a Ludovikából. A múzeumi dolgozók többsége viszont kockázatosnak tartja a költözést.

Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője a lapnak adott friss interjújában a múzeummal kapcsolatban kitért arra, hogy a Természettudományi Múzeum Budapestről Debrecenbe történő költözése az év végéig levezényelhető. A múzeum kétszáz éve vár önálló épületre, Debrecenben pedig olyan léptékű fejlesztést tervez a kormány, amivel a múzeum új intézménnyé alakulhat. Hozzáfűzte: más országokban sincs minden múzeum a fővárosban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

múzeum

természettudomány

debrecen

költözés