Költözik a Természettudományi Múzeum: ez a vidéki város lesz az új helyszín

HelloVidék   
  Megosztom
Költözik a Természettudományi Múzeum: ez a vidéki város lesz az új helyszín

Debrecenbe költözik a Ludovikából a Magyar Természettudományi Múzeum. Palkovics László az ITM vezetője szerint év végéig levezényelhető a múzeum költözése - írja a Népszava.

Múlt héten vált véglegessé a kormány döntése, miszerint a Magyar Természettudományi Múzeum a Ludovika épületéből Debrecenbe költözik. Azonban nemcsak a költözésről született döntés, hanem arról is, hogy év végéig ki kell költöznie a múzeumnak a Ludovikából. A múzeumi dolgozók többsége viszont kockázatosnak tartja a költözést.

Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője a lapnak adott friss interjújában a múzeummal kapcsolatban kitért arra, hogy a Természettudományi Múzeum Budapestről Debrecenbe történő költözése az év végéig levezényelhető. A múzeum kétszáz éve vár önálló épületre, Debrecenben pedig olyan léptékű fejlesztést tervez a kormány, amivel a múzeum új intézménnyé alakulhat. Hozzáfűzte: más országokban sincs minden múzeum a fővárosban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

múzeum

természettudomány

debrecen

költözés