Mégsem Debrecen a célpont? Bonyolódik a múzeum költöztetése

HelloVidék   
  Megosztom
Mégsem Debrecen a célpont? Bonyolódik a múzeum költöztetése

Bernert Zsolt főigazgató levelet írt a Magyar Természettudományi Múzeum alkalmazottainak, amiben tudatta velük, hogy a múzeum elköltözésének ügyében személyesen egyeztetett Orbán Viktorral, tudta meg az Index.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a kormány tervei szerint még az év végén Debrecenbe költöztetnék a Magyar Természettudományi Múzeumot. A döntés ellen többen is tiltakoztak, a muzeológusok többsége kockázatosnak tartja a költözést. Az Index most több forrásra hivatkozva is azt írja, hogy változás történt. Úgy tudják, Bernert Zsolt főigazgató levelet írt az alkalmazottaknak, amiben tudatta velük, hogy a múzeum elköltözésének ügyében személyesen egyeztetett Orbán Viktorral.

A miniszterelnök arról tájékoztatta a főigazgatót, hogy

Arról egyelőre nincs információ, hogy Debrecenben vagy bárhol máshol történt-e előrelépés a múzeum gyűjteményét, illetve az egyéb berendezéseket befogadni képes épület kialakítása ügyében.

Frissítés: a portálnak azt nyilatkozta Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, hogy a múzeum marad a Ludovika épületében, a megújított Orczy-park mellett. Nem költözik átmeneti helyre, és szabadon látogatható marad. Ha egyszer kulcsrakészen felépül új, tágasabb otthona, akkor fog költözni, erre évek múlva lesz esély.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

természettudományi múzeum

debrecen

budapest