Népszerű a falusi CSOK: itt igényelték a legtöbben a támogatást

HelloVidék   
  Megosztom
Népszerű a falusi CSOK: itt igényelték a legtöbben a támogatást

A falusi családi otthonteremtési kedvezmény 2019. július 1-jei bevezetésétől számított első négy hónapban csaknem 2700 támogatási szerződést kötöttek a családok. A dokumentum szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében veszik igénybe legtöbben a falusi CSOK támogatást - írja a Magyar Nemzet.

Az Orszá­ggyűlés honlapján elérhető dokumentum szerint 1016 kistelepülés között oszlottak meg a támogatások. (Összesen 2486, az elmúlt években fogyó lélekszámú településen lehet igényelni a támogatást 2019. július elseje óta.) Tállai András pénzügyminiszter-helyettes válaszában arra is kitért, hogy valamennyi megyében voltak már szerződéskötések, a legtöbb támogatási ügylet pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (360 szerződés) és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (235 szerződés) településein mutatható fel. Sőt, ebben a két megyében található szám szerint is a legtöbb olyan helység, ahol legalább egy család igényelte már a falusi CSOK-ot.

A pénzügyminiszte-helyettes válasza cáfolta az elmúlt hetekben több cikkben is megjelent hírt, amelyek arra utaltak, hogy a Balaton-parti és a Pest megyei települések a legkeresettebbek a falusi CSOK iránt érdeklődők körében. Hangsúlyozta, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében igényelték a legtöbben a falusi CSOK-ot, kitért arra is, hogy Fonyódon, Tihanyban, Balatonvilágoson, Balatonkenesén és Badacsonytomajon összesen 18 támogatási szerződést kötöttek, amiből látszódik, hogy egyáltalán nem a balatoni településeken a legnagyobb a valós igénybenyújtás a falusi CSOK iránt.

Kiemelte, hogy érdemes különválasztani a valós igényléseket, illetve azokat az érdeklődéseket, amelyek a lehetséges adásvételek számát mutatják. A balatoni, illetve a Pest megyei települések valóban a legkeresettebb területek szoktak lenni, ebből azonban nem következik, hogy valóban ezeken a helyeken lenne a legtöbb falusi CSOK igénylés.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

csok

falusi csok

szabolcs-szatmár-bereg megye

borsod-abaúj-zemplén megye

balaton