Ezekben a megyékben tarol a falusi csok: főleg nagycsaládosok igénylik

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Ezekben a megyékben tarol a falusi csok: főleg nagycsaládosok igénylik

Leginkább Északkelet-Magyarországon élénk az érdeklődés, a népszerű megyék között van Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Hajdú-Bihar, de Bács-Kiskun és Békés is.

A 8 hónapja elérhető falusi csokot többségükben ingatlanvásárlásra és annak felújítására vették fel a családok, sokan költöztek a támogatás segítségével, írja a Magyar Nemzet. Az is kiderült, hogy a kelet-magyarországi megyékben élnek a legtöbben a támogatással. Fél év alatt csaknem négyezer családdal kötöttek szerződést a bankok 22 milliárd forint összértékben, így mostanra már bőven meghaladhatta az ötezret a szerződést kötők száma.

A falusi csok magas támogatási összegekkel érhető el, hiszen az eredeti csok új lakásra szóló kiemelt összegeit lehet megkapni ingatlanvásárlásra és házfelújításra, -bővítésre a feltételek teljesülése esetén. Viszont

E települések többsége fehér foltnak számított korábban, az adásvételek ritkaságszámba mentek. Éves összevetésben az látszik, hogy a falusi csokos települések ingatlanjai iránt nőtt az érdeklődés, a nem falusi csokosok esetében viszont, az általános ingatlanpiaci megtorpanás jeleként markáns a visszaesés. Ez nem jelenti azonban az arányok megfordulását. A falusi csok bevezetése előtt az összes ingatlankeresés mintegy 6-6,5 százaléka irányult ezekre a településekre, a falusi csok bevezetése óta viszont az összes érdeklődés 9 százaléka.

a falusi csokra, mondta el a lapnak Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. Az OTP Bank adatai ezt megerősítik: a legtöbb igénylés Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Bács-Kiskun megyéből érkezett hozzájuk. A Takarékbank Borsodból, Szabolcsból, valamint Békés, Hajdú-Bihar és Heves megyéből fogadta be a legtöbb kérelmet a falusi csokra, főleg nagycsaládosokét. 55 százalékban három gyermekre tekintettel kérték, 40 százalékban pedig két gyermek után.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

falusi csok

támogatás

észak-magyarország

kelet-magyarország

északkelet-magyarország