Ezekben a megyékben tarol a falusi csok: főleg nagycsaládosok igénylik

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Ezekben a megyékben tarol a falusi csok: főleg nagycsaládosok igénylik

Leginkább Északkelet-Magyarországon élénk az érdeklődés, a népszerű megyék között van Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Hajdú-Bihar, de Bács-Kiskun és Békés is.

A 8 hónapja elérhető falusi csokot többségükben ingatlanvásárlásra és annak felújítására vették fel a családok, sokan költöztek a támogatás segítségével, írja a Magyar Nemzet. Az is kiderült, hogy a kelet-magyarországi megyékben élnek a legtöbben a támogatással. Fél év alatt csaknem négyezer családdal kötöttek szerződést a bankok 22 milliárd forint összértékben, így mostanra már bőven meghaladhatta az ötezret a szerződést kötők száma.

A falusi csok magas támogatási összegekkel érhető el, hiszen az eredeti csok új lakásra szóló kiemelt összegeit lehet megkapni ingatlanvásárlásra és házfelújításra, -bővítésre a feltételek teljesülése esetén. Viszont

E települések többsége fehér foltnak számított korábban, az adásvételek ritkaságszámba mentek. Éves összevetésben az látszik, hogy a falusi csokos települések ingatlanjai iránt nőtt az érdeklődés, a nem falusi csokosok esetében viszont, az általános ingatlanpiaci megtorpanás jeleként markáns a visszaesés. Ez nem jelenti azonban az arányok megfordulását. A falusi csok bevezetése előtt az összes ingatlankeresés mintegy 6-6,5 százaléka irányult ezekre a településekre, a falusi csok bevezetése óta viszont az összes érdeklődés 9 százaléka.

a falusi csokra, mondta el a lapnak Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. Az OTP Bank adatai ezt megerősítik: a legtöbb igénylés Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Bács-Kiskun megyéből érkezett hozzájuk. A Takarékbank Borsodból, Szabolcsból, valamint Békés, Hajdú-Bihar és Heves megyéből fogadta be a legtöbb kérelmet a falusi csokra, főleg nagycsaládosokét. 55 százalékban három gyermekre tekintettel kérték, 40 százalékban pedig két gyermek után.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

falusi csok

támogatás

észak-magyarország

kelet-magyarország

északkelet-magyarország