Koronavírus: a miskolci Semmelweis kórházat is járványkórházzá alakítják át

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: a miskolci Semmelweis kórházat is járványkórházzá alakítják át

A kórház összes telephelyén a járóbeteg ellátásokat üzemeltetik, de továbbra is kizárólag a sürgős, életveszélyes, sürgős szükséget szenvedő, vagy az ellátás elmaradása esetén vélhetően maradandó egészségkárosodást elszenvedő betegeket látják el.

A miskolci Semmelweis kórházat is járványkórházzá alakítják a koronavírus-járvány miatt. Az ezzel összefüggésben hozott intézkedésekről az intézmény honlapján jelent meg egy közlemény.

A Semmelweis Tagkórház Rendelőintézete a következő 48 órában változatlan munkarendben üzemel, a következő naptári héten viszont történhet változás a rendelési időket illetően.

várhatóan a szakrendelőt tovább üzemeltetik a későbbiekben.

A kórház valamennyi telephelyén a járóbeteg ellátásokat üzemeltetik, azonban továbbra is kizárólag a sürgős, életveszélyes, sürgős szükséget szenvedő, vagy az ellátás elmaradása esetén vélhetően maradandó egészségkárosodást elszenvedő betegeket látják el.

A Légzőszervi Rehabilitációs Osztály és a Pszichoterápiás Rehabilitációs Osztály, illetve az egynapos szemészeti sebészeti osztály működését felfüggesztik. A felmerülő rehabilitációs igényeket a jövőben a Szent Ferenc Tagkórházba csoportosítják át, de ilyen jellegű ellátásra kizárólag nyomós indokkal, aktív fekvőbeteg osztályok kérésére kerülhet sor. A felszabaduló kapacitásokat a járványügyi ellátás céljára csoportosítják át.

Március 20-a reggel 8 órától szünetel a betegfelvétel a Semmelweis Tagkórház Ideggyógyászati Osztályán, valamint Szülészet-nőgyógyászati osztályán. Valamennyi ideggyógyászati panasszal bíró beteg, illetve szülészeti, nőgyógyászati ellátást igénylő beteg ellátása a Szentpéteri kapui telephelyen történik, ezért kérjük pácienseiket, hogy a pénteki napon ellátás céljából már ott jelentkezzenek. A szülészeti esetek ellátása során továbbra is biztosítják a szabad orvosválasztás lehetőségét, az erre irányuló szervezési intézkedéseket megtették.

Kifejezetten kérik, hogy a kórház felé telefonon történő megkeresést csak rendkívül indokolt esetben tegyenek, ugyanis az esetek 90 százalékában a betegjogokra, illetve a vonatkozó információs szabályozókra tekintettel nincs módjuk érdemi információt közölni. Az ellátásbeli változásokról, a kórház működésének újrastrukturálása kapcsán további intézkedésekről hamarosan tájékoztatnak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

miskolc

kórház

járványkórház