Balatonfüred sem kér a látogatókból: magas büntetést kaphatnak a szabályszegők

HelloVidék   
  Megosztom
Balatonfüred sem kér a látogatókból: magas büntetést kaphatnak a szabályszegők

Balatonfüred sem kér a látogatókból a veszélyhelyzet ideje alatt. A polgármester szerint a kijárási korlátozás szabályaiba nem fér bele, hogy valaki autóba ül és felkeresi a város látványosságait. A szabályok betartása érdekében erőteljes közterületi jelenlétet kért a húsvéti ünnepek idejére a közterület felügyelettől valamint a rendőrségtől - írja az Infostart.

Mi is írtunk róla, hogy korábban már több település döntött úgy, hogy különböző részleges lezárásokkal, parkolási korlátozásokkal igyekszik megakadályozni a tömegesen érkező vendégek látogatását. A portál információi szerint most Balaton füred is csatlakozott, hogy különböző eszközökkel lépjen fel az ellen, hogy elsősorban hétvégéken és a közelgő ünnepen elleépjék a látogatók a kedvelt vízparti várost.

A kijárási korlátozások egyértelműek, mindannyiunk érdeke azokat betartani

– mondta Bóka István Balatonfüred polgármestere a Füred TV-nek.

A polgármester szerint a korlátozásba viszont nem fér bele, hogy valaki egészségügyi séta vagy sportolás címszóval autóba ül és felkeresi Balatonfüred látványosságait. A városvezetője elmondta, hogy a jogszabályt helyesen értelmezve: Balatonfüred most az ott élőknek és az ott tulajdonnal rendelkezőknek biztosít szolgáltatást.

A strandokat, közparkokat most a helybélieknek tartják fenn, akik nem maradhatnak otthon vagy sportolás céljából vennék igénybe a területeket. A cél minél nagyobb területet biztosítani, minél kevesebb ember számára, hogy meg lehessen tartani a szükséges távolságot. A szabályok betartása érdekében erőteljes közterületi jelenlétet kért a húsvéti ünnepek idejére a közterület felügyelettől valamint a rendőrségtől Balatonfüred polgármestere.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

balatonfüred

kijárási korlátozás

büntetés