Balatonfüred sem kér a látogatókból: magas büntetést kaphatnak a szabályszegők

HelloVidék   
  Megosztom
Balatonfüred sem kér a látogatókból: magas büntetést kaphatnak a szabályszegők

Balatonfüred sem kér a látogatókból a veszélyhelyzet ideje alatt. A polgármester szerint a kijárási korlátozás szabályaiba nem fér bele, hogy valaki autóba ül és felkeresi a város látványosságait. A szabályok betartása érdekében erőteljes közterületi jelenlétet kért a húsvéti ünnepek idejére a közterület felügyelettől valamint a rendőrségtől - írja az Infostart.

Mi is írtunk róla, hogy korábban már több település döntött úgy, hogy különböző részleges lezárásokkal, parkolási korlátozásokkal igyekszik megakadályozni a tömegesen érkező vendégek látogatását. A portál információi szerint most Balaton füred is csatlakozott, hogy különböző eszközökkel lépjen fel az ellen, hogy elsősorban hétvégéken és a közelgő ünnepen elleépjék a látogatók a kedvelt vízparti várost.

A kijárási korlátozások egyértelműek, mindannyiunk érdeke azokat betartani

– mondta Bóka István Balatonfüred polgármestere a Füred TV-nek.

A polgármester szerint a korlátozásba viszont nem fér bele, hogy valaki egészségügyi séta vagy sportolás címszóval autóba ül és felkeresi Balatonfüred látványosságait. A városvezetője elmondta, hogy a jogszabályt helyesen értelmezve: Balatonfüred most az ott élőknek és az ott tulajdonnal rendelkezőknek biztosít szolgáltatást.

A strandokat, közparkokat most a helybélieknek tartják fenn, akik nem maradhatnak otthon vagy sportolás céljából vennék igénybe a területeket. A cél minél nagyobb területet biztosítani, minél kevesebb ember számára, hogy meg lehessen tartani a szükséges távolságot. A szabályok betartása érdekében erőteljes közterületi jelenlétet kért a húsvéti ünnepek idejére a közterület felügyelettől valamint a rendőrségtől Balatonfüred polgármestere.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

balatonfüred

kijárási korlátozás

büntetés