Váratlan döntés: Kásler miniszter menesztette a Fejér megyei kórház főigazgatóját

HelloVidék   
  Megosztom
Váratlan döntés: Kásler miniszter menesztette a Fejér megyei kórház főigazgatóját

Csernavölgyi István nagypéntek reggelén leadta hivatalát. Egyelőre nem tudni, mi indokolta a döntést, ami előtt rengeteg orvos és szakdolgozó áll döbbenten.

Váratlan lépésre szánta el magát az operatív törzs vezetése: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kérte a Fejér megyei kórház főigazgatóját, hogy adja át hivatalát. A Fejér Megyei Hírlap információit több helyről is megerősítették. Egyelőre nem tudni, mi indokolta a döntést, ami előtt rengeteg orvos és szakdolgozó áll döbbenten, írja a Feol.hu.

A főigazgató, Csernavölgyi István nagypéntek reggelén leadta hivatalát, majd egy közleményt adott ki a Fejér Megyei Hírlapnak:

A hír igaz. Az ország legnagyobb betegforgalmú intézménye a jelen járványügyi helyzetben is az elsők között lépett csatasorba, és heroikus küzdelmet folytat. Az elsők között alakította át ellátó struktúráját az országban, hogy meg tudjon felelni a fokozott, mind ez ideig ismeretlen feladatnak. Az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott, emiatt szüntették meg a munkaviszonyom. Az adatszolgáltatás azonban adminisztrációs feladat, és nem főigazgatói hatáskör. Fentiek oka, hogy dolgozói kollektívánk az elmúlt hónap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált. Az igazság védelmében a szükséges jogi lépéseket megteszem, a sárdobálásban nem veszek részt. A legfontosabb, hogy kollégáim zavartalanul, a gyógyításhoz nélkülözhetetlen bizalmi légkörben dolgozhassanak tovább a járvány leküzdésében. Minden egyéb másodlagos, és várhat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

székesfehérvár

kórház

igazgató

kásler miklós