Váratlan döntés: Kásler miniszter menesztette a Fejér megyei kórház főigazgatóját

HelloVidék   
  Megosztom
Váratlan döntés: Kásler miniszter menesztette a Fejér megyei kórház főigazgatóját

Csernavölgyi István nagypéntek reggelén leadta hivatalát. Egyelőre nem tudni, mi indokolta a döntést, ami előtt rengeteg orvos és szakdolgozó áll döbbenten.

Váratlan lépésre szánta el magát az operatív törzs vezetése: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kérte a Fejér megyei kórház főigazgatóját, hogy adja át hivatalát. A Fejér Megyei Hírlap információit több helyről is megerősítették. Egyelőre nem tudni, mi indokolta a döntést, ami előtt rengeteg orvos és szakdolgozó áll döbbenten, írja a Feol.hu.

A főigazgató, Csernavölgyi István nagypéntek reggelén leadta hivatalát, majd egy közleményt adott ki a Fejér Megyei Hírlapnak:

A hír igaz. Az ország legnagyobb betegforgalmú intézménye a jelen járványügyi helyzetben is az elsők között lépett csatasorba, és heroikus küzdelmet folytat. Az elsők között alakította át ellátó struktúráját az országban, hogy meg tudjon felelni a fokozott, mind ez ideig ismeretlen feladatnak. Az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott, emiatt szüntették meg a munkaviszonyom. Az adatszolgáltatás azonban adminisztrációs feladat, és nem főigazgatói hatáskör. Fentiek oka, hogy dolgozói kollektívánk az elmúlt hónap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált. Az igazság védelmében a szükséges jogi lépéseket megteszem, a sárdobálásban nem veszek részt. A legfontosabb, hogy kollégáim zavartalanul, a gyógyításhoz nélkülözhetetlen bizalmi légkörben dolgozhassanak tovább a járvány leküzdésében. Minden egyéb másodlagos, és várhat.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

székesfehérvár

kórház

igazgató

kásler miklós