Itt az indoklás: ezért menesztették a székesfehérvári kórház főigazgatóját

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Itt az indoklás: ezért menesztették a székesfehérvári kórház főigazgatóját

Az Emmi szerint Csernavölgyi István a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, amely indokolta, hogy átadja hivatalát. A leváltott igazgató azt mondta, egy alkalommal csúsztak az elektronikus adatszolgáltatással.

Szombaton mi is megírtuk, hogy Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter menesztette a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatóját, Csernavölgyi Istvánt. A minisztérium tájékoztatása szerint a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos súlyos mulasztás miatt döntöttek így.

Az Origo írta meg, hogy az Emmi kérdésükre közölte:

Az új főigazgató kinevezéséig Reiber István orvosigazgató vezeti az intézményt.

A leváltott főigazgató korábban a Fejér Megyei Hírlapnak küldött közleményében úgy fogalmazott: "az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott", emiatt szüntették meg a munkaviszonyát. Ezt azonban adminisztrációs feladatnak és nem főigazgatói hatáskörnek nevezte és azt írta: jogi lépéseket tesz.

Emellett nyilatkozott a 24.hu-nak, és azt mondta:

A kötelező adatszolgáltatásban egy valóban fontos, a betegellátás biztonságát közvetlenül nem befolyásoló adatról csak szóban tájékoztatta a kórház az adatkérőt. Az előírt írásos tájékoztatás, amely nem a főigazgató munkaköri feladata, ennél az egyetlen adatszolgáltatásnál elmaradt, de az első visszajelzésre az illetékes munkatársam ezt haladéktalanul korrigálta.

Azt is hozzátette, hogy az elmaradásra magyarázatul a kórházban folyó megfeszített és minden szempontból hatásos járvány-megelőzési és -kezelési munka szolgálhat.

Heroikus munkát végzünk. Az elmúlt hónapban a folyamatos, azonnali határidős adatszolgáltatási feladatok ellátása mellett, az országban elsők között alakítottuk át a kórházat a járványügyi helyzetnek megfelelően a várhatóan tömeges megbetegedések biztonságos ellátására.

Az RTL Klub híradója beszámolt róla, hogy könnyezve búcsúztak az egykori főigazgatótól kollégái, ő maga pedig szintén elérzékenyülve idézte fel a búcsú pillanatait:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

székesfehérvár

kórház

kórházigazgató

emmi