Itt az indoklás: ezért menesztették a székesfehérvári kórház főigazgatóját

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Itt az indoklás: ezért menesztették a székesfehérvári kórház főigazgatóját

Az Emmi szerint Csernavölgyi István a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, amely indokolta, hogy átadja hivatalát. A leváltott igazgató azt mondta, egy alkalommal csúsztak az elektronikus adatszolgáltatással.

Szombaton mi is megírtuk, hogy Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter menesztette a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatóját, Csernavölgyi Istvánt. A minisztérium tájékoztatása szerint a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos súlyos mulasztás miatt döntöttek így.

Az Origo írta meg, hogy az Emmi kérdésükre közölte:

Az új főigazgató kinevezéséig Reiber István orvosigazgató vezeti az intézményt.

A leváltott főigazgató korábban a Fejér Megyei Hírlapnak küldött közleményében úgy fogalmazott: "az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott", emiatt szüntették meg a munkaviszonyát. Ezt azonban adminisztrációs feladatnak és nem főigazgatói hatáskörnek nevezte és azt írta: jogi lépéseket tesz.

Emellett nyilatkozott a 24.hu-nak, és azt mondta:

A kötelező adatszolgáltatásban egy valóban fontos, a betegellátás biztonságát közvetlenül nem befolyásoló adatról csak szóban tájékoztatta a kórház az adatkérőt. Az előírt írásos tájékoztatás, amely nem a főigazgató munkaköri feladata, ennél az egyetlen adatszolgáltatásnál elmaradt, de az első visszajelzésre az illetékes munkatársam ezt haladéktalanul korrigálta.

Azt is hozzátette, hogy az elmaradásra magyarázatul a kórházban folyó megfeszített és minden szempontból hatásos járvány-megelőzési és -kezelési munka szolgálhat.

Heroikus munkát végzünk. Az elmúlt hónapban a folyamatos, azonnali határidős adatszolgáltatási feladatok ellátása mellett, az országban elsők között alakítottuk át a kórházat a járványügyi helyzetnek megfelelően a várhatóan tömeges megbetegedések biztonságos ellátására.

Az RTL Klub híradója beszámolt róla, hogy könnyezve búcsúztak az egykori főigazgatótól kollégái, ő maga pedig szintén elérzékenyülve idézte fel a búcsú pillanatait:

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

székesfehérvár

kórház

kórházigazgató

emmi