Koronavírus: újabb vidéki idősotthonban jelent meg a fertőzés

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: újabb vidéki idősotthonban jelent meg a fertőzés

Az egri, önkormányzati fenntartású idősotthonban három bentlakó és egy dolgozó tesztje lett pozitív, számolt be Mirkóczki Ádám polgármester videóban. Izolációjuk már megtörtént.

Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám Facebook-videóban jelentette be, hogy a város egyik idősotthonában négy embernek: három ellátottnak és egy dolgozónak pozitív lett a koronavírus-gyorstesztje. Az Idősek Berva-völgyi Otthona önkormányzati fenntartású. Mint kiderült, Eger 6000 tesztet rendelt a saját költségén, amiből 100-at kifejezetten az idősotthon számára biztosítottak múlt héten szombaton. A tesztelés a hétvégén lezajlott, aminek eredményét most közölte a polgármester. Azt is mondta, hogy a négy fertőzöttből három már tünetmentesen átesett a betegségen.

Az érvényes protokoll szerint az egri idősotthonban az Országos Mentőszolgálat elvégzi az PCR-tesztet is, ami 24 órán belül kimutatja biztosan, hogy a négy személy továbbra is fertőző-e. Izolációjuk már megtörtént a polgármester tájékoztatása szerint: a 3 bentlakó az otthonon belül lett elkülönítve, a negyedik, a dolgozó pedig házi karanténban van.

A teljes bejelentést itt lehet megnézni:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

eger

idősotthon

koronavírus-fertőzött