Koronavírus: újabb vidéki idősotthonban jelent meg a fertőzés

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: újabb vidéki idősotthonban jelent meg a fertőzés

Az egri, önkormányzati fenntartású idősotthonban három bentlakó és egy dolgozó tesztje lett pozitív, számolt be Mirkóczki Ádám polgármester videóban. Izolációjuk már megtörtént.

Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám Facebook-videóban jelentette be, hogy a város egyik idősotthonában négy embernek: három ellátottnak és egy dolgozónak pozitív lett a koronavírus-gyorstesztje. Az Idősek Berva-völgyi Otthona önkormányzati fenntartású. Mint kiderült, Eger 6000 tesztet rendelt a saját költségén, amiből 100-at kifejezetten az idősotthon számára biztosítottak múlt héten szombaton. A tesztelés a hétvégén lezajlott, aminek eredményét most közölte a polgármester. Azt is mondta, hogy a négy fertőzöttből három már tünetmentesen átesett a betegségen.

Az érvényes protokoll szerint az egri idősotthonban az Országos Mentőszolgálat elvégzi az PCR-tesztet is, ami 24 órán belül kimutatja biztosan, hogy a négy személy továbbra is fertőző-e. Izolációjuk már megtörtént a polgármester tájékoztatása szerint: a 3 bentlakó az otthonon belül lett elkülönítve, a negyedik, a dolgozó pedig házi karanténban van.

A teljes bejelentést itt lehet megnézni:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

eger

idősotthon

koronavírus-fertőzött