Koronavírus: újabb vidéki idősotthonban jelent meg a fertőzés

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: újabb vidéki idősotthonban jelent meg a fertőzés

Az egri, önkormányzati fenntartású idősotthonban három bentlakó és egy dolgozó tesztje lett pozitív, számolt be Mirkóczki Ádám polgármester videóban. Izolációjuk már megtörtént.

Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám Facebook-videóban jelentette be, hogy a város egyik idősotthonában négy embernek: három ellátottnak és egy dolgozónak pozitív lett a koronavírus-gyorstesztje. Az Idősek Berva-völgyi Otthona önkormányzati fenntartású. Mint kiderült, Eger 6000 tesztet rendelt a saját költségén, amiből 100-at kifejezetten az idősotthon számára biztosítottak múlt héten szombaton. A tesztelés a hétvégén lezajlott, aminek eredményét most közölte a polgármester. Azt is mondta, hogy a négy fertőzöttből három már tünetmentesen átesett a betegségen.

Az érvényes protokoll szerint az egri idősotthonban az Országos Mentőszolgálat elvégzi az PCR-tesztet is, ami 24 órán belül kimutatja biztosan, hogy a négy személy továbbra is fertőző-e. Izolációjuk már megtörtént a polgármester tájékoztatása szerint: a 3 bentlakó az otthonon belül lett elkülönítve, a negyedik, a dolgozó pedig házi karanténban van.

A teljes bejelentést itt lehet megnézni:

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

eger

idősotthon

koronavírus-fertőzött