Brutális vihar csapott le a vidéki városra: képeken az utcákon hömpölygő özönvíz

MTI   
  Megosztom
Brutális vihar csapott le a vidéki városra: képeken az utcákon hömpölygő özönvíz

Debrecenben több mint száz bejelentés érkezett elöntött pincékről, garázsokról, alagsorokról. Itt hivatásos és önkéntes tűzoltók is segítik a károk felszámolását.

Hatalmas vihar és vele együtt óriási mennyiségű eső csapott le Debrecenre kedden. Az Időkép azt írja észlelői információi alapján, hogy eleinte csak a keleti, északkeleti határ közelében, majd a Duna-Tisza közén is beindultak a zivatarok. Több helyen felhőszakadás, jég kíséri a viharokat. Június az ország nagy részére meghozta a kiadós csapadékot, heves viharokkal tört ránk a zivatarszezon. A kiszáradt földeknek jól jött az esőzés, hiszen egy heteken át tartó aszályos időszak ért most véget. A viharokat több helyen kísérte özönvízszerű esőzés, de szerencsére tartós, áztató esőből is jutott az ország jelentős részére.

Sajnos a pozitív hatás mellett az időjárásban bekövetkezett fordulat sok helyen rombolást is hagyott maga után, a vasárnapi viharkárokról itt írtunk részletesebben, itt pedig arról, hogy Tótvázsonyban emberéletet követelt a villámárvíz.

A keddi zivataros, esős időjárás következményeként jellemzően a sok csapadék adott munkát a tűzoltóknak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője kedd kora este. Dóka Imre elmondta: Budapesten és Pest megyében mintegy negyven esetben riasztották a tűzoltókat, főként a felgyülemlett sok csapadék miatt.

Fotók is készültek erről:

Debrecen, 2020. június 16.
Egy férfi kerékpározik az esővízzel elöntött Déli soron Debrecenben 2020. június 16-án.
MTI/Czeglédi Zsolt
Egy férfi kerékpározik az esővízzel elöntött Déli soron Debrecenben. MTI/Czeglédi Zsolt

Debrecen, 2020. június 16.
Elakadt autó utasát viszi karjaiban egy tűzoltó az esővízzel elöntött Salétrom utcában Debrecenben 2020. június 16-án.
MTI/Czeglédi Zsolt
Elakadt autó utasát viszi karjaiban egy tűzoltó az esővízzel elöntött Salétrom utcában Debrecenben. MTI/Czeglédi Zsolt

Zivatar és felhőszakadás veszélye miatt szerdára az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A kedd kora esti veszélyjelzés alapján kedden a nap további részében a nyugati országrész kivételével elszórtan fordulhatnak elő zivatarok, leginkább a Dunától keletre. Kiemelten az Alföldön, annak is az északi, északkeleti részén (Nyírség, Hajdúság, Jászság), illetve a Duna-Tisza-közén helyenként intenzív zivatar is valószínű, amelyhez felhőszakadás (30-50 milliméter, helyenként akár 50 milliméternél is több csapadék), jégeső, 60-80 kilométer/óra feletti szél is társulhat. Még az esti, éjszakai órákban is várhatók helyenként zivatarok, elsősorban a Dunától keletre.

A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kíséri (30-50 milliméter csapadék), kisebb eséllyel 60-70 kilométer/óra feletti szél, illetve jégeső is társulhat hozzájuk - tették hozzá. Az előrejelzés szerint szerdán a hajnali 13-18 fokról délutánra 22-27 Celsius-fokig melegszik a levegő.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

vihar

felhőszakadás

időjárás