Zseniálisan helyettesíti ez a falu a zöldhulladék-égetést: mindenki példát vehetne róluk

HelloVidék   
  Megosztom
Zseniálisan helyettesíti ez a falu a zöldhulladék-égetést: mindenki példát vehetne róluk

A probléma megoldására az önkormányzat ágaprító berendezést, valamint egy brikettáló gépet vásárolt. Jövő évtől már tilos lesz az avarégetés és a kerti hulladék égetése országszerte a Parlament döntése nyomán.

Mivel eltüzelni már tilos, egyre gyűlik Tiszapüspökiben is a zöldhulladék, az ebből a célból kihelyezett öt köbméteres konténer naponta háromszor is megtelne, számolt be a szoljon.hu.

A következő lépés egy olyan szerkezet beszerzése lesz, mely a megfelelő méretűre aprítja a faágakat. A cél, hogy a lakosság a saját zöldhulladékát brikett formájában, jutányos áron vásárolhassa vissza.

Korábban mi is megírtuk, hogy jövő évtől már tilos lesz az avarégetés és a kerti hulladék égetése országszerte a Parlament döntése nyomán. Ebben a cikkünkben pedig szakemberrel beszélgettünk többek között arról, milyen alternatívái lehetnek az égetésnek. Számos módszer létezik a ház körüli vagy akár háztartási hulladékok komposztálására, a problémák jellemzően akkor jönnek elő, ha beteg ágakról, levelekről kell gondoskodni, de erre is van megoldás. A rossz berögződések egyike, hogy az emberekbe beleivódott: ezeket bizony égetni kell. Holott a beteg növényi részeket ki kell szárítani, fel kell aprítani, és különálló módon komposztálni vagy brikettálni lehet, kiszárítás után alkalmasak arra, hogy fűtsünk velük.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tiszapüspöki

hulladék

zöldhulladék

újrahasznosítás

avarégetés

zöldhulladék-égetés