Zseniálisan helyettesíti ez a falu a zöldhulladék-égetést: mindenki példát vehetne róluk

HelloVidék   
  Megosztom
Zseniálisan helyettesíti ez a falu a zöldhulladék-égetést: mindenki példát vehetne róluk

A probléma megoldására az önkormányzat ágaprító berendezést, valamint egy brikettáló gépet vásárolt. Jövő évtől már tilos lesz az avarégetés és a kerti hulladék égetése országszerte a Parlament döntése nyomán.

Mivel eltüzelni már tilos, egyre gyűlik Tiszapüspökiben is a zöldhulladék, az ebből a célból kihelyezett öt köbméteres konténer naponta háromszor is megtelne, számolt be a szoljon.hu.

A következő lépés egy olyan szerkezet beszerzése lesz, mely a megfelelő méretűre aprítja a faágakat. A cél, hogy a lakosság a saját zöldhulladékát brikett formájában, jutányos áron vásárolhassa vissza.

Korábban mi is megírtuk, hogy jövő évtől már tilos lesz az avarégetés és a kerti hulladék égetése országszerte a Parlament döntése nyomán. Ebben a cikkünkben pedig szakemberrel beszélgettünk többek között arról, milyen alternatívái lehetnek az égetésnek. Számos módszer létezik a ház körüli vagy akár háztartási hulladékok komposztálására, a problémák jellemzően akkor jönnek elő, ha beteg ágakról, levelekről kell gondoskodni, de erre is van megoldás. A rossz berögződések egyike, hogy az emberekbe beleivódott: ezeket bizony égetni kell. Holott a beteg növényi részeket ki kell szárítani, fel kell aprítani, és különálló módon komposztálni vagy brikettálni lehet, kiszárítás után alkalmasak arra, hogy fűtsünk velük.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tiszapüspöki

hulladék

zöldhulladék

újrahasznosítás

avarégetés

zöldhulladék-égetés