Zseniálisan helyettesíti ez a falu a zöldhulladék-égetést: mindenki példát vehetne róluk

HelloVidék   
  Megosztom
Zseniálisan helyettesíti ez a falu a zöldhulladék-égetést: mindenki példát vehetne róluk

A probléma megoldására az önkormányzat ágaprító berendezést, valamint egy brikettáló gépet vásárolt. Jövő évtől már tilos lesz az avarégetés és a kerti hulladék égetése országszerte a Parlament döntése nyomán.

Mivel eltüzelni már tilos, egyre gyűlik Tiszapüspökiben is a zöldhulladék, az ebből a célból kihelyezett öt köbméteres konténer naponta háromszor is megtelne, számolt be a szoljon.hu.

A következő lépés egy olyan szerkezet beszerzése lesz, mely a megfelelő méretűre aprítja a faágakat. A cél, hogy a lakosság a saját zöldhulladékát brikett formájában, jutányos áron vásárolhassa vissza.

Korábban mi is megírtuk, hogy jövő évtől már tilos lesz az avarégetés és a kerti hulladék égetése országszerte a Parlament döntése nyomán. Ebben a cikkünkben pedig szakemberrel beszélgettünk többek között arról, milyen alternatívái lehetnek az égetésnek. Számos módszer létezik a ház körüli vagy akár háztartási hulladékok komposztálására, a problémák jellemzően akkor jönnek elő, ha beteg ágakról, levelekről kell gondoskodni, de erre is van megoldás. A rossz berögződések egyike, hogy az emberekbe beleivódott: ezeket bizony égetni kell. Holott a beteg növényi részeket ki kell szárítani, fel kell aprítani, és különálló módon komposztálni vagy brikettálni lehet, kiszárítás után alkalmasak arra, hogy fűtsünk velük.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tiszapüspöki

hulladék

zöldhulladék

újrahasznosítás

avarégetés

zöldhulladék-égetés