Komoly veszélyben vannak a Bükkben élő farkaskölykök: ezen múlhat az életük

HelloVidék   
  Megosztom
Komoly veszélyben vannak a Bükkben élő farkaskölykök: ezen múlhat az életük

Már több felvétel készült a bükki farkaskölykökről, azonban a szakemberek most fontos dologra hívták fel a figyelmet. Az akár akaratlan emberi zavarás súlyos egyedszám csökkenéshez, a kölykök pusztulásához is vezethet - írja a HVG.

Korábban már mi is írtunk róla, hogy egyre több farkast látni a Bükkben és a kölykökről már több felvétel készült. A portál szerint azonban sok farkaskölyök már ivarérett kora előtt elpusztul, amiben gyakran az emberi zavarás is közrejátszhat a szakemberek véleménye alapján.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság egy videót tett közzé és közölte, hogy a kameracsapdás felvételek alapján már hetek óta tudják, hogy a működési területükön megtelepedett farkascsaládok kölykei elhagyták a kotorékukat.

Figyelmeztetnek arra is, hogy már több alkalommal egyedszámcsökkenést, valamint a hagyományos szaporodóhelyek áthelyeződését okozta a védett területek élőhelyein az akár akaratlan emberi zavarás, ezért arra kérik a látogatókat, hogy tartózkodjanak a faj egyedeinek közvetlen keresésétől, zavarásától.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

farkas

bükk

állat