Komoly veszélyben vannak a Bükkben élő farkaskölykök: ezen múlhat az életük

HelloVidék   
  Megosztom
Komoly veszélyben vannak a Bükkben élő farkaskölykök: ezen múlhat az életük

Már több felvétel készült a bükki farkaskölykökről, azonban a szakemberek most fontos dologra hívták fel a figyelmet. Az akár akaratlan emberi zavarás súlyos egyedszám csökkenéshez, a kölykök pusztulásához is vezethet - írja a HVG.

Korábban már mi is írtunk róla, hogy egyre több farkast látni a Bükkben és a kölykökről már több felvétel készült. A portál szerint azonban sok farkaskölyök már ivarérett kora előtt elpusztul, amiben gyakran az emberi zavarás is közrejátszhat a szakemberek véleménye alapján.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság egy videót tett közzé és közölte, hogy a kameracsapdás felvételek alapján már hetek óta tudják, hogy a működési területükön megtelepedett farkascsaládok kölykei elhagyták a kotorékukat.

Figyelmeztetnek arra is, hogy már több alkalommal egyedszámcsökkenést, valamint a hagyományos szaporodóhelyek áthelyeződését okozta a védett területek élőhelyein az akár akaratlan emberi zavarás, ezért arra kérik a látogatókat, hogy tartózkodjanak a faj egyedeinek közvetlen keresésétől, zavarásától.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

farkas

bükk

állat