Komoly veszélyben vannak a Bükkben élő farkaskölykök: ezen múlhat az életük

HelloVidék   
  Megosztom
Komoly veszélyben vannak a Bükkben élő farkaskölykök: ezen múlhat az életük

Már több felvétel készült a bükki farkaskölykökről, azonban a szakemberek most fontos dologra hívták fel a figyelmet. Az akár akaratlan emberi zavarás súlyos egyedszám csökkenéshez, a kölykök pusztulásához is vezethet - írja a HVG.

Korábban már mi is írtunk róla, hogy egyre több farkast látni a Bükkben és a kölykökről már több felvétel készült. A portál szerint azonban sok farkaskölyök már ivarérett kora előtt elpusztul, amiben gyakran az emberi zavarás is közrejátszhat a szakemberek véleménye alapján.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság egy videót tett közzé és közölte, hogy a kameracsapdás felvételek alapján már hetek óta tudják, hogy a működési területükön megtelepedett farkascsaládok kölykei elhagyták a kotorékukat.

Figyelmeztetnek arra is, hogy már több alkalommal egyedszámcsökkenést, valamint a hagyományos szaporodóhelyek áthelyeződését okozta a védett területek élőhelyein az akár akaratlan emberi zavarás, ezért arra kérik a látogatókat, hogy tartózkodjanak a faj egyedeinek közvetlen keresésétől, zavarásától.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

farkas

bükk

állat