Farkaskölyköt láttak a Bükkben: elképesztően aranyos felvételen a különleges állat

HelloVidék   
  Megosztom
Farkaskölyköt láttak a Bükkben: elképesztően aranyos felvételen a különleges állat

Különleges felvételt rögzített egy erdész munka közben a Bükkben. Egy farkaskölyköt sikerült lencse végre kapnia, akivel már korábban is találkozott ugyan, de eddig soha nem sikerült lefilmeznie - írja a 444.hu.

A portál szerint egy erdész különleges felvételt osztott meg oldalán, amit a Bükkben készített. Munka közben futott össze a farkaskölyökkel. A férfi már korábban is találkozott farkasokkal, azonban csak most sikerült lefilmeznie a kis farkast.

A portál arról is írt, hogy egy ideje lehet már tudni, hogy az Északi-középhegység bizonyos területein már tartósan megtelepedtek és szaporodnak a farkasok, de a kölykökről eddig csak vadkamerás felvételek készültek. Arról egyelőre csak találgatások vannak, mennyi farkas élhet Magyarországon. A Bükkben valószínűleg két falka él: a Zemplénben és az Aggteleki-karszt területén.

Hangsúlyozzák, hogy a farkas nem jelent veszélyt az emberre és itthon 2001 óta fokozottan védett fajnak számít. Csúcsragadozóként fontos szerepük van a túlszaporodott vadállámony szabályzozásában, ezért újboli megjelenésük jó hír.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

bükk

farkas

kölyök

állat

erdő