Koronavírus: lélegeztetőgépen a vidéki iskolaigazgató, újabb fertőzött tanár halt meg

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: lélegeztetőgépen a vidéki iskolaigazgató, újabb fertőzött tanár halt meg

Úgy tudni, a pedagógust egy debreceni kórházban kezelték, ahol mesterségesen kellett lélegeztetni, így már négy tanárról tudni biztosan, hogy koronavírus-fertőzést követően halt meg. Az igazgató jelenleg mesterséges lélegeztetésre szorul.

Kórházba került egy Borsod megyei szakképzési intézmény igazgatója, miután koronavírussal fertőződött meg, írja a Népszava. Információik szerint

Az iskolában több oktató is megfertőződött, ezért hétfőn kezdeményezték a fenntartónál az intézmény bezárását és a távoktatás elrendelését. Az oktatók jelentős része is ezt tartaná jó megoldásnak.

Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának tagja és Észak-magyarországi ügyvivője megerősítette, hogy az igazgató valóban megfertőződött, de kollégái kérésére többet nem akart elárulni. A Nemzeti Felnőttképzési és Szakképzési Hivatal nem erősítette meg, de nem is cáfolta a hírt.

A tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola egyik pedagógusa a koronavírus-fertőzés következtében kórházban elhunyt, ezt a Karcagi Tankerületi Központ közölte a Népszavával, miután a lap értesült a pedagógus haláláról. Úgy tudni, a pedagógust egy debreceni kórházban kezelték, ahol mesterségesen kellett lélegeztetni.

Az MTI-nek hétfőn a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatója is megerősítette, hogy a hévégén elhunyt az iskola egyik tanára, aki egészségi problémái miatt október 12-től távol volt az intézménytől, de azt nem említették, hogy koronavírusos volt-e. Azt viszont igen, hogy 13 pedagógus megfertőződése miatt az iskola november 13-ig digitális munkarendben működik tovább. Múlt héten a Pedagógusok Szakszervezete is hírt adott egy újabb áldozatról, ám az elhunyt családja cáfolta, hogy a halálesetnek a vírushoz volt köze.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

igazgató

pedagógus

lélegeztetőgép

kórház