Koronavírus: lélegeztetőgépen a vidéki iskolaigazgató, újabb fertőzött tanár halt meg

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: lélegeztetőgépen a vidéki iskolaigazgató, újabb fertőzött tanár halt meg

Úgy tudni, a pedagógust egy debreceni kórházban kezelték, ahol mesterségesen kellett lélegeztetni, így már négy tanárról tudni biztosan, hogy koronavírus-fertőzést követően halt meg. Az igazgató jelenleg mesterséges lélegeztetésre szorul.

Kórházba került egy Borsod megyei szakképzési intézmény igazgatója, miután koronavírussal fertőződött meg, írja a Népszava. Információik szerint

Az iskolában több oktató is megfertőződött, ezért hétfőn kezdeményezték a fenntartónál az intézmény bezárását és a távoktatás elrendelését. Az oktatók jelentős része is ezt tartaná jó megoldásnak.

Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának tagja és Észak-magyarországi ügyvivője megerősítette, hogy az igazgató valóban megfertőződött, de kollégái kérésére többet nem akart elárulni. A Nemzeti Felnőttképzési és Szakképzési Hivatal nem erősítette meg, de nem is cáfolta a hírt.

A tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola egyik pedagógusa a koronavírus-fertőzés következtében kórházban elhunyt, ezt a Karcagi Tankerületi Központ közölte a Népszavával, miután a lap értesült a pedagógus haláláról. Úgy tudni, a pedagógust egy debreceni kórházban kezelték, ahol mesterségesen kellett lélegeztetni.

Az MTI-nek hétfőn a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatója is megerősítette, hogy a hévégén elhunyt az iskola egyik tanára, aki egészségi problémái miatt október 12-től távol volt az intézménytől, de azt nem említették, hogy koronavírusos volt-e. Azt viszont igen, hogy 13 pedagógus megfertőződése miatt az iskola november 13-ig digitális munkarendben működik tovább. Múlt héten a Pedagógusok Szakszervezete is hírt adott egy újabb áldozatról, ám az elhunyt családja cáfolta, hogy a halálesetnek a vírushoz volt köze.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

igazgató

pedagógus

lélegeztetőgép

kórház