Hatalmas lökést kaphat ez a térség: a Balaton és Budapest szintjére akarják emelni

MTI   
  Megosztom
Hatalmas lökést kaphat ez a térség: a Balaton és Budapest szintjére akarják emelni

A csaknem 150 milliárd forintos fejlesztés hosszú távon biztosítja a fenntartható fejlődést, növeli a régió népességmegtartó erejét, megállítja és visszafordítja az elvándorlást, javítja az életfeltételeket a tervek szerint.

Hamarosan megkezdődik Tokaj-Hegyalja és a zempléni térség fejlesztése, minderre a kormány 149,5 milliárd forintot fordít - közölte Wáberer György, a térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos irodája. A tájékoztatás szerint számos projektet sikerült úgy előkészíteni, hogy azok akár már 2021 tavaszán a kivitelezés fázisába léphetnek.

A csaknem 150 milliárd forintos fejlesztés valóra váltja a térségben élők évszázados törekvéseit, hosszú távon biztosítja a fenntartható fejlődést, növeli a régió népességmegtartó erejét, megállítja és visszafordítja az elvándorlást, javítja az életfeltételeket a tervek szerint.

A koncepció meghatározó eleme a közlekedési hálózat fejlesztése a régió gyors és minőségi megközelíthetőségének megteremtése.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fejlesztés

tokaj-hegyalja

zemplén

turizmus