Lebilincselő látványvilág: múltidéző vadászkaland vár az idei FeHoVa-n

HelloVidék   
  Megosztom
Lebilincselő látványvilág: múltidéző vadászkaland vár az idei FeHoVa-n

A magyar vadászati kultusz megteremtőjének, gróf Széchenyi Zsigmondnak az életművét mutatja be a Takarék Csoport a csütörtökön kezdődő budapesti FeHoVa kiállításon egy különleges hangulatú, méretében tekintélyt parancsoló standon. A nyitónapon a látogatók találkozhatnak a híres vadász-író özvegyével, Hertelendy Margittal, valamint az Afrika-utazó életéről készülő film producereivel, Lajos Tamással és Vida Józseffel, a Takarék Csoport elnök-vezérigazgatójával, illetve a film ötletgazdájával, Vágvölgyi Bencével.

A FeHoVa nemzetközi fegyver-, horgász- és vadászkiállítást idén 26. alkalommal rendezik meg a Hungexpón február 7-től 10-ig. A Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb rendezvényén 17 ország 300 kiállítója mutatkozik be.

A Takarék Csoport, amely a hagyományok tiszteletére alapozza mindennapi munkáját, az „A” pavilon 102 -es standján egy különleges, 120 négyzetméteres standon állít emléket az egyik legnagyobb magyar vadász, utazó és író munkásságának. Gróf Széchenyi Zsigmond, akinek életében a természet és a vadászat szeretete fogalommá, szertartássá, valóságos hitvallássá nemesedett, trófeáival, könyveivel kitörölhetetlen nyomot hagyott minden természetkedvelőben.

A legkülönlegesebb darab mégis a Széchenyi Zsigmond által 1929-ben elejtett hatalmas elefántbika agyarának replikája. Az eredeti agyarpár a II. világháborúban megsemmisült, így óriási méreteivel majdnem 75 év után először most találkozhat a közönség. Alattuk átlépve egy modern látványvilágú installációba, egy múltidéző utazásba csöppen a látogató, miközben szembesülhet Afrika jelenével is.

A Takarék Csoport jelenlétét a FeHoVa-n egy különleges apropó adja: egy most készülő nagyszabású, hangulatában és képi világában is egyedi életrajzi film Széchenyi Zsigmond életéről. A gróf életét új szemszögből megvilágító film bemutatja egyebek közt Afrika múltja és jelene közti drámai változásokat, felhívva a figyelmet a természetvédelem jelentőségére.

Az alkotók munkáját a kezdetektől segíti a ma 93 éves özvegy, gróf Széchenyi Zsigmondné Hertelendy Margit, aki a film producereivel és ötletgazdájával együtt egy izgalmas beszélgetésre várja a látogatókat a mecénás Takarék Csoport standján csütörtökön délben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

takarék

vadászat

kiállítás