Lebilincselő látványvilág: múltidéző vadászkaland vár az idei FeHoVa-n

HelloVidék   
  Megosztom
Lebilincselő látványvilág: múltidéző vadászkaland vár az idei FeHoVa-n

A magyar vadászati kultusz megteremtőjének, gróf Széchenyi Zsigmondnak az életművét mutatja be a Takarék Csoport a csütörtökön kezdődő budapesti FeHoVa kiállításon egy különleges hangulatú, méretében tekintélyt parancsoló standon. A nyitónapon a látogatók találkozhatnak a híres vadász-író özvegyével, Hertelendy Margittal, valamint az Afrika-utazó életéről készülő film producereivel, Lajos Tamással és Vida Józseffel, a Takarék Csoport elnök-vezérigazgatójával, illetve a film ötletgazdájával, Vágvölgyi Bencével.

A FeHoVa nemzetközi fegyver-, horgász- és vadászkiállítást idén 26. alkalommal rendezik meg a Hungexpón február 7-től 10-ig. A Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb rendezvényén 17 ország 300 kiállítója mutatkozik be.

A Takarék Csoport, amely a hagyományok tiszteletére alapozza mindennapi munkáját, az „A” pavilon 102 -es standján egy különleges, 120 négyzetméteres standon állít emléket az egyik legnagyobb magyar vadász, utazó és író munkásságának. Gróf Széchenyi Zsigmond, akinek életében a természet és a vadászat szeretete fogalommá, szertartássá, valóságos hitvallássá nemesedett, trófeáival, könyveivel kitörölhetetlen nyomot hagyott minden természetkedvelőben.

A legkülönlegesebb darab mégis a Széchenyi Zsigmond által 1929-ben elejtett hatalmas elefántbika agyarának replikája. Az eredeti agyarpár a II. világháborúban megsemmisült, így óriási méreteivel majdnem 75 év után először most találkozhat a közönség. Alattuk átlépve egy modern látványvilágú installációba, egy múltidéző utazásba csöppen a látogató, miközben szembesülhet Afrika jelenével is.

A Takarék Csoport jelenlétét a FeHoVa-n egy különleges apropó adja: egy most készülő nagyszabású, hangulatában és képi világában is egyedi életrajzi film Széchenyi Zsigmond életéről. A gróf életét új szemszögből megvilágító film bemutatja egyebek közt Afrika múltja és jelene közti drámai változásokat, felhívva a figyelmet a természetvédelem jelentőségére.

Az alkotók munkáját a kezdetektől segíti a ma 93 éves özvegy, gróf Széchenyi Zsigmondné Hertelendy Margit, aki a film producereivel és ötletgazdájával együtt egy izgalmas beszélgetésre várja a látogatókat a mecénás Takarék Csoport standján csütörtökön délben.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

takarék

vadászat

kiállítás