Lebilincselő látványvilág: múltidéző vadászkaland vár az idei FeHoVa-n

HelloVidék   
  Megosztom
Lebilincselő látványvilág: múltidéző vadászkaland vár az idei FeHoVa-n

A magyar vadászati kultusz megteremtőjének, gróf Széchenyi Zsigmondnak az életművét mutatja be a Takarék Csoport a csütörtökön kezdődő budapesti FeHoVa kiállításon egy különleges hangulatú, méretében tekintélyt parancsoló standon. A nyitónapon a látogatók találkozhatnak a híres vadász-író özvegyével, Hertelendy Margittal, valamint az Afrika-utazó életéről készülő film producereivel, Lajos Tamással és Vida Józseffel, a Takarék Csoport elnök-vezérigazgatójával, illetve a film ötletgazdájával, Vágvölgyi Bencével.

A FeHoVa nemzetközi fegyver-, horgász- és vadászkiállítást idén 26. alkalommal rendezik meg a Hungexpón február 7-től 10-ig. A Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb rendezvényén 17 ország 300 kiállítója mutatkozik be.

A Takarék Csoport, amely a hagyományok tiszteletére alapozza mindennapi munkáját, az „A” pavilon 102 -es standján egy különleges, 120 négyzetméteres standon állít emléket az egyik legnagyobb magyar vadász, utazó és író munkásságának. Gróf Széchenyi Zsigmond, akinek életében a természet és a vadászat szeretete fogalommá, szertartássá, valóságos hitvallássá nemesedett, trófeáival, könyveivel kitörölhetetlen nyomot hagyott minden természetkedvelőben.

A legkülönlegesebb darab mégis a Széchenyi Zsigmond által 1929-ben elejtett hatalmas elefántbika agyarának replikája. Az eredeti agyarpár a II. világháborúban megsemmisült, így óriási méreteivel majdnem 75 év után először most találkozhat a közönség. Alattuk átlépve egy modern látványvilágú installációba, egy múltidéző utazásba csöppen a látogató, miközben szembesülhet Afrika jelenével is.

A Takarék Csoport jelenlétét a FeHoVa-n egy különleges apropó adja: egy most készülő nagyszabású, hangulatában és képi világában is egyedi életrajzi film Széchenyi Zsigmond életéről. A gróf életét új szemszögből megvilágító film bemutatja egyebek közt Afrika múltja és jelene közti drámai változásokat, felhívva a figyelmet a természetvédelem jelentőségére.

Az alkotók munkáját a kezdetektől segíti a ma 93 éves özvegy, gróf Széchenyi Zsigmondné Hertelendy Margit, aki a film producereivel és ötletgazdájával együtt egy izgalmas beszélgetésre várja a látogatókat a mecénás Takarék Csoport standján csütörtökön délben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

takarék

vadászat

kiállítás