Ennyi fegyvert sem láttunk még egy helyen Magyarországon: videón az arzenál

HelloVidék   
  Megosztom
Ennyi fegyvert sem láttunk még egy helyen Magyarországon: videón az arzenál

A Hungexpo Vásárközpontban idén február 7-10 közt rendezik meg a 26. FeHoVát, ami a vadászok, horgászok és természetjárók találkozója. A HelloVidék ellátogatott a rendezvényre, és videót is készített a legizgalmasabb kiállítókról.

Idén 26. alkalommal rendezik meg a FeHoVa nemzetközi fegyver-, horgász- és vadászkiállítást a Hungexpón február 7-től 10-ig. A Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek legnagyobb találkozója ez, melyre 17 országból 300 kiállító érkezik.

Nagy István agrárminiszter a megnyitón tartott beszédében kiemelte, hogy a FeHoVa a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek nagyszabású találkozója, amely alkalmat ad arra is, hogy az állami erdészeti társaságok társadalmi szerepvállalását minél szélesebb körben bemutassák, ami hozzájárul az erdész szakma presztízsének növeléséhez.

A szervezők idén sok újdonsággal várják a látogatókat. A hagyományos trófeakiállítás mellett „Kontinensek ritkaságai” címmel rendeznek bemutatót ritka és különleges vadfajokból, a világ minden tájáról, emellett újabb leletek kerülnek elő a Mezőgazdasági Múzeumból, „A Vajdahunyad várának titkai” címmel. Az újdonságok közé tartozik az elsőként megrendezett I. FEHOVA Nemzetközi Nyílt Preparátor Verseny, a Magyar Vadászlap közreműködésével, és a Műlégykötő-verseny, a MŰHOSZ szervezésében.

Látványos, saját standon mutatkozik be az „Egy a természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Világkiállítás, amelyet a tervek szerint 2021-ben rendez Magyarország, a felújított és kibővített HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A kiállítással egy időben rendezik meg a Hungexpón a Stihl Timbersports Series sportfavágó versenysorozatot és bemutatót, valamint kutyakiállítást is tartanak.

Külön érdekesség, hogy a Takarék Csoport, az „A” pavilon 102 -es standján egy különleges, 120 négyzetméteres standon gróf Széchenyi Zsigmond trófeáiból készített kiállítást. Gróf Széchenyi Zsigmond vadász, utazó és író volt, kilencszer járta meg Afrikát, valamint eljutott Indiába és Alaszkába is vadászatai során. A gróf 14 magyar nyelvű könyvet írt utazásairól, ráadásul neki köszönhető a több mint 4000 kötetet számláló vadászati szakkönyvtár, ami jelenleg a Természettudományi Múzeum tulajdonát képezi.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fehova

hungexpo

kiállítás

horgászat

vadászat

fegyver

természet